Ekonomi Antep fıstığının verimi için iş birliğine devam

Antep fıstığının verimi için iş birliğine devam

05.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Nestle Damak ve TEMA Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Fıstığımız Bol Olsun’ projesiyle, Antep fıstığı tarımında sürdürülebilir uygulamalarla verimin arttığı açıklandı.

Antep fıstığının verimi için iş birliğine devam

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2011 yılından bu yana devam eden proje kapsamında çalışılan bahçelerde komşu bahçelere kıyasla, proje başlangıcından bu yana verimin 2.5 kat arttığı yapılan analizlerle belirlendi. Antep fıstığı üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Barak Ovası ile Gaziantep’in Antep fıstığı üretimi yapılan ilçelerinde uygulanan projeyle Antep fıstığı tarımında sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 2 bin çiftçiye toprak yönetiminden, hasada kadar uzanan tüm üretim süreçleri hakkında eğitimler verildi. Ayrıca başlatılan çocuk eğitimleriyle yaklaşık 4 bin 500 çocuğa ulaşıldı. Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, “‘Fıstığımız Bol Olsun’ da ‘Ortak Değer Yaratma’ yaklaşımımızı en iyi şekilde temsil eden çalışmalarımızın başında geliyor” dedi. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise, “Üreticileri toprak sağlığını koruyan bilimsel uygulamalar ile tanıştırdık, Antep fıstığı verimini ve kalitesini artırdık. 2023 yılı sonuna kadar sürecek 3. faz çalışmalarımızla kazanımların yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.