Ekonomi Apple’ın koldaki Android rakipleri

Apple’ın koldaki Android rakipleri

23.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada Apple’ın Watch ürünüyle fırtına gibi esen akıllı saatlerin satışında Türkiye pazarının yılı 167 bin adetle kapatması bekleniyor. Yeni modeller çok daha renkli, daha sağlık dolu özelliğe sahip

Apple’ın koldaki Android rakipleri

Apple’ın koldaki Android rakipleri
Akıllı saatler, giyilebilir teknolojinin en yaygın cihazlarından. Bu yıl da dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişlerini sürdürdüler. IDC verilerine göre, Türkiye’de akıllı saat satışlarının yılı 167 bin adetle kapatması bekleniyor. Yeni modellerin daha renkli olduğu da görülüyor. Akıllı saatinizi telefonunuza bağladıktan sonra bileğinizden mesajlar, e-postalar, aramalar ve sosyal ağlardaki bildirimlerinizi görebilirsiniz. Müzik çaları kontrol edebilir, arama yapabilir ve fotoğraf çekip gönderebilirsiniz. Bu giyilebilir cihazlar yılbaşı için de hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Piyasada yaygın olarak kullanılan Android işletim sistemli akıllı saatlere göz attık.

Haberin Devamı

Kalp atışına takip

- Huawei’nin Watch GT serisi ise Türkiye’ye yeni giriş yaptı. 1.3 inç’lik Amoled ekranı var. 454x454 çözünürlükte ve 46 gram ağırlığında. 10.6 mm inceliğinde, çift renkli silikon bant ve deri kauçuk bant seçenekleriyle uyumlu. Çift çekirdekli mimarisi ve 420 mAH pili iki haftalık pil ömrü sağlıyor. 4 GB dahili depolamaya sahip. Suya ve toza karşı da dayanıklı. Kişilere özel saat moddunda 30 gün pil ömrü sunuyor. TruSeen 3.0 nabız takibi teknolojisi, kendi kendine öğrenme algoritması ve yenilikçi sensörlerini kullanarak daha verimli doğru bir şekilde gerçek zamanlı kişisel bir nabız ölçümü sağlıyor.

Apple’ın koldaki Android rakipleri
Tüm spor aktivitelerinde performans takibini de kolaylaştırıyor. Profesyonel spor organizasyonları ile çalışan Huawei, kapalı egzersizler, açık hava koşuları, dağ tırmanışı, bisiklet ve açık su yüzme gibi bir dizi sporun takip edilmesini sağlıyor. Saat ayrıca fitness koçluğu özelliklerini de destekliyor. Kalp atış hızlarnı bilimsel yöntemlerle analiz ediyor. Uyku sırasında da kullanıcının kalp atış hızını izlemek için görünmez ışıklar kullanıyor. Adımlarınızı saymak, hareketsiz durumunuzu ve yoğun aktivitelerinizi takip etmek için iyi. Herhangi bir mesaj, telefon görüşmesi, alarm veya hatırlatıcı bildirimlerinizin tümü bileğinizde düzenlenir.

Haberin Devamı

Kadınlar da unutulmadı

- Samsung, Galaxy Watch serisi akıllı saatlerini eylül ayı itibariyle ülkemizde satışa sundu. Farklı saat arayüzü ve farklı renkte kayış seçenekleri göze çarpıyor. Watch’da özel dairesel ve döner bezel korunmuş. Galaxy Watch, iki versiyona sahip. Saatlerin kasa çapı olarak 46 mm ve 42 mm versiyonları var. 42 mm Galaxy Watch, pembe altın ve siyah olarak iki renkle geldi 1.2 inç’lik ekranla daha ince. Pembe altın rengiyle ilk kez kadınlara hitap eden bir versiyon da gelmiş oldu. 46 mm’lik model ise siyah ve gümüş renkte. 1.3 inç’lik ekrana sahip. İki modelin de performans ve özellikleri aynı. Hepsi de çift çekirdekli Samsung Exynos seti ve 768 MB Ram kullanıyor. Uygulamalar arasında geçiş yaparken sorun yaratmıyorlar. Pil ömürleri 80 saatin üzerine çıkabiliyor. Her zaman açık ekran özelliğine sahip cihazlar, analog saatlerin tiktaklarını ve saat başlarını haber veren sinyallerini de koruyor. Derinlik efekti ise, Galaxy Watch’a geleneksel bir saat görünümü ve duygusu kazandırıyor. Su geçirmezlik ve her tür koşula dayanıklıklık özellikleri de var. Ayrıca bir yenilik olarak da stres yönetimi takibi bulunuyor. Cihaz, yaşanan bir yüksek stres düzeyini otomatik olarak tespit ettiğinde kullanıcının rahatlaması için nefes egzersizleri öneriyor. 42 mm, 1.999 TL ve 46 mm ise 2.199 TL fiyata sahip.

Haberin Devamı

Apple’ın koldaki Android rakipleri

Çocuklar için de var

- Çocuklar için de akıllı saatler bulunuyor. Alcatel Movetime akıllı çocuk saati MT30 ile ebeveynler çocuklarının önceden belirlenmiş güvenli bölgeden çıkmaları durumunda anında bildirim alıyor. Kol saatinin üstündeki imdat tuşu, cihazın acil durumlarda yardım çağırmasını ve otomatik olarak konumun ebeveynlere kısa mesajla gönderilmesini sağlıyor. Aileler cihaza bağlanabilmeleri sayesinde çocuklarının nerede olduğunu gün boyunca izleyebiliyor. MT30, dokunmatik ekranı ve kullanımı kolay özellikleriyle öne çıkıyor. Hücresel bağlantı özelliğiyle ebeveynlerin ve çocukların birbirlerine sesli arama yapmalarına ve sesli mesaj yollamalarına izin veriyor. Tek bir kez şarj edildiğinde iki güne kadar pil ömrü sunuyor.

Haberin Devamı

Apple’ın koldaki Android rakipleri