Ekonomi Araştırma Görevlisi Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Araştırma Görevlisi ve Akademisyen Maaşı Ne Kadar?

Araştırma Görevlisi Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Araştırma Görevlisi ve Akademisyen Maaşı Ne Kadar?

04.01.2024 - 11:18 | Son Güncellenme:

Birçok öğrencinin kariyer planları arasında yer alan araştırma görevlisi mesleğinde en çok merak edilen konular arasında maaşlar yer alır. Araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan akademik personellerdir. Araştırma görevlisi maaşları meslekte geçirilen süre, kıdem ve dereceye göre değişiklik gösterir. En düşük ve en yüksek araştırma görevlisi maaşları ne kadar? 2024 araştırma görevlisi maaşları ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Araştırma Görevlisi Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Araştırma Görevlisi ve Akademisyen Maaşı Ne Kadar

Üniversitede çalışan araştırma görevlileri araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan akademik personellerdir. Araştırma görevlileri özel veya devlet üniversitelerinde çalışabilirler. Maaşları çalıştıkları kurum ve kuruluşlara göre değişiklik gösterir. 

Haberin Devamı

Araştırma Görevlisi Maaşları 2024

Araştırma görevlisi maaşları memur ve memur emeklilerine yapılan zamlar gibi 6 aylık periyotlarla zamlanır. Ocak 2024’de araştırma görevlisi maaşı da zamlanmıştır. 2023 Temmuz ayında 31.763 TL olan araştırma görevlisi maaşları 2024 yılında  memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında yapılan zam ile birlikte araştırma görevlisi (7/1) maaşları 47.406 TL oldu.

En Düşük Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar? 

Araştırma görevlileri devlet kurumlarında görev alabildikleri gibi özel sektörde de çalışabilmektedir. Özel sektörün maaş politikası ve yan hakları farklı olabilir bu nedenle kesin bir oran söylenmesi doğru olmaz. Kişinin kıdem ve derecesine göre maaşları da değişebilir.  

Haberin Devamı

En Yüksek Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar? 

Araştırma görevlisi maaşları meslekte geçirilen süre, eş-çocuk durumu, özel veya kamu olmasına göre değişiklik gösterir. Özel sektörün maaş politikası ve yan hakları farklı olabilir bu nedenle kesin bir oran söylenmesi doğru olmaz. Kişinin kıdem ve derecesine göre maaşları da değişebilir.