Ekonomi Avrupa’nın ‘en başarılı uzun vadeli finansman’ ödülünü aldı

Avrupa’nın ‘en başarılı uzun vadeli finansman’ ödülünü aldı

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rönesans Holding çatısı altında faaliyet gösteren Rönesans Sağlık Yatırım, EBRD ile sağlık altyapı yatırımlarında kullanmak üzere anlaştığı 75 milyon euro’luk uzun vadeli finansman anlaşmasıyla EMEA Finance Achievement Awards 2022’de ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ ödülünün sahibi oldu.

Avrupa’nın ‘en başarılı uzun vadeli finansman’ ödülünü aldı

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Sağlık altyapısına yönelik yatırımlarımız çerçevesinde EBRD ile uzun soluklu ve güçlü bir iş birliğimiz var. EBRD başta olmak üzere küresel finans kuruluşlarının ülkemizin sağlık altyapı yatırımlarına verdiği bu destek ve Rönesans’a duyulan bu güven bizler için kıymetli” dedi.

Haberin Devamı

9 bin yatak

Rönesans Sağlık Yatırım’ın Türkiye’de tamamlanan ve devam eden sağlık projelerinde toplam 9 bin yatak kapasitesi bulunduğunu hatırlatan Kayaalp, şunları söyledi: “Tamamlandığında iş ortaklarımızla birlikte sağlık alanında toplam 4.5 milyar euro yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Ancak burada rakamlardan daha önemlisi, yatırımlarımızın her birinin sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik kapsamında da dünyanın en iyi örnekleri arasında yer alması. EBRD’nin sağlık sektörünü desteklemek için sunduğu 75 milyon euro’luk uzun vadeli finansman da bu vizyon doğrultusunda, kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimini geliştirme yaklaşımına uygun bir şekilde kullanılıyor. Sağlık sektörü başta olmak üzere Türkiye’nin içinde bulunduğu 30 farklı ülkedeki diğer yatırımlarımızda da EBRD’yle iş birliğimizi bu vizyonla güçlendirerek büyütmeyi amaçlıyoruz. Ciromuzun yüzde 70’ini Türkiye dışında faaliyet gösteren şirketlerimizden elde ediyoruz. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplam tutarı 7 milyar euro’ya ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içinde, Türkiye’de toplam 10 milyar euro yatırım büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz.”