Ekonomi Avrupa’nın lüks çantasını üretecek

Avrupa’nın lüks çantasını üretecek

10.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Desa, İtalya’nın Toskana Bölgesi’nde kurduğu üretim tesisiyle Avrupa’ya çanta üretmek için kolları sıvadı. İtalya’da kurulan Ar-Ge ve üretim tesisi için şu ana kadar 2 milyon euro’luk yatırım yapıldı. 2 bin metrekarelik alana kurulacak tesis, 2022 yılı içerisinde üretime alınacak.

Avrupa’nın lüks çantasını üretecek

 

Desa CEO’su Burak Çelet, tesiste ilk etapta 60 bin çantanın üretileceğini belirterek, dünyaca ünlü lüks markalar için hazırlayacakları koleksiyonların ve üretimin dünyada yerini alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çelet, bu yatırımın yüzde yüz Desa iştiraki olacağı bilgisini de vererek, “Yatırım şirketin öz kaynaklarıyla gerçekleşiyor. ‘Made in Italy’ olarak tüm lüks markalara hizmet verebilecek şekilde tasarlanan tesisimiz, ilk etapta İtalya ve Fransa’daki yerleşik markalara hizmet verecek” dedi.

Eylül ayında başlıyor

Fabrikanın eylül ayında operasyonlarına ve deneme üretimlerine başlamasını hedeflediklerini anlatan Çelet, “İlk etapta yıllık 60 bin kadın çantası üretilecek şekilde planlamalarımızı yapmış bulunuyoruz. Sonraki yıllarda bu kapasitemizi gerek bulunduğumuz konumda gerekse İtalya’nın diğer bölgelerinde artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Burak Çelet, Türk tedarikçilerden ürün alınacağına da işaret ederek, “Çorlu’da bulunan 20 bin metrekare kapalı alanla sahip deri işleme fabrikamızda kendi ürettiğimiz derilerimizi kullanmak birinci önceliğimiz olacak. Düzce ve İstanbul tesislerimizde hazırlıklarını tamamlayıp yarı mamul haline getirdiğimiz ürünlerin İtalya’daki tesisimizde kurguladığımız üretim birimiyle entegre bir şekilde sonlandırılmasını planlıyoruz” bilgisini verdi.