Ekonomi Ayakkabı üretimi Türkiye’ye kayıyor

Ayakkabı üretimi Türkiye’ye kayıyor

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalyan ayakkabı devi Geox üretim için Türkiye’ye geliyor.

Ayakkabı üretimi Türkiye’ye kayıyor

Geox’un Türkiye’de satış kanalına Derimod da eklendi. Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, mağazalarında artık kendi Derimod markaları dışında Geox ve Skechers gibi önemli dünya markalarını da satmaya başladıklarını belirterek, “Kısa bir süre sonra Türkiye’de Geox mağazalarını da açacağız. Hatta Geox, 1 yıl içinde Türkiye’de üretim yapmayı da planlıyor. Yani markasını Türkiye’deki tedarikçilere ürettirecek. Türkiye üretim konusunda çok başarılı. Doğru fiyata daha hızlı ve kaliteli üretim yapılıyor” dedi.  

Haberin Devamı

AB’yi hedefliyor 

Türk ayakkabısını dünya markası yapma hedefi belirlediklerini de dile getiren Zaim, “Artık ayakkabıyı AB’ye pazarlamak için harekete geçmeliyiz. Bu hedef doğrultusunda Almanya’da şirketimizi açtık. Eylül ayında Almanya’daki güçlü pazaryerleri ile başlayacağız. İlerleyen süreçte kendi sitemizi açıp, department store’lara gireceğiz ve ardından da mağazalar gelecek” diye konuştu. 

Zaim, 2021’de 720 milyon TL ciroya ulaştıklarını, bu yıl ise 1.5 milyar TL ciro ve 2.3 milyon ayakkabı satışı hedeflediklerini söyledi.