Ekonomi Aydın Doğan’a Ziyad Nemli Büyük Ödülü

Aydın Doğan’a Ziyad Nemli Büyük Ödülü

17.03.2010 - 01:56 | Son Güncellenme:

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a, medyaya ve bölgeye yaptığı hizmetler nedeniyle Ziyad Nemli Büyük Ödülü’nü verdi.

Aydın Doğan’a Ziyad Nemli Büyük Ödülü

Doğan, önceki akşam yapılan törende, ödülünü gazeteci - yazar Altan Öymen ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Ata’nın elinden aldı. Aydın Doğan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“50 yıllık iş hayatımın 30’u aşkın yılı, gazete sahibi olarak geçti. Grubumuz yayıncılıkta Avrupa’nın en büyük yayın kuruluşlarından biri haline geldi. Şu anda Doğan Yayın Grubu bünyesinde 8 adet günlük gazete, 3 ulusal televizyon kanalı, 30 adet tematik televizyon, internet kanalları, ayrıca yurtdışında, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Macaristan, Hırvatistan’da reklam gazeteciliği ve internet sitelerinde bir numarayız. Romanya’da, Rumence yayın yapan, televizyon kanalı, Batı Avrupa ve Amerika’da gazete ve televizyon yayınlarımız var. Dünyanın neresinde bir Türk varsa, San Francisco’dan Tokyo’ya kadar, orada bizim Türkçe yayınlarımız var. Doğan Yayın Grubu bünyesinde, 14 bine yakın gazeteci ve basın çalışanı bulunmakta.”


Trabzonspor’a ziyaret
Aydın Doğan dün Trabzonspor Tesisleri’ni ziyaret etti. Doğan’a adının yazılı olduğu ve memleketi Gümüşhane’nin plaka kodu olan 29 numaralı Trabzonspor forması, Trabzonspor Divan Üyeliği Belgesi ve Trabzonspor Divan Üyeliği kartı verildi. Aydın Doğan, torun-larına da Trabzonspor forması aldı.