Ekonomi Babalar Günü’ne iklim değişikliği ayarı

Babalar Günü’ne iklim değişikliği ayarı

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Babalar Günü’nün yaklaşmasıyla, AVM ve internet alışverişinde hareketlilik yaşanırken, aşırı iklim olayları alışveriş tercihlerini de etkiledi. Cüzdan, saat gibi klasik hediyelerin yanı sıra çizme, araç brandası ve yağmurluk gibi ürünlerin satışında büyük artış yaşandı.

Babalar Günü’ne iklim değişikliği ayarı

MELTEM GÜNEŞ Ankara - 18 Haziran Pazar günü kutlanacak Babalar Günü nedeniyle, hem perakende sektöründe hem de online alışveriş sitelerinde hareketlilik artarken, son dönemlerde yaz aylarında şiddetini arttıran sel ve dolu olayları vatandaşların alışveriş tercihlerini etkilemeye başladı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, özellikle büyükşehirlerde son günlerdeki aşırı yağışlarla birlikte Babalar Günü hediyesine yönelik alışverişlerde araç brandası, erkek yağmurluğu, çizme gibi ürünlerin sıkça tercih edilmeye başlandığını söyledi. Çevikoğlu, geçen yıla oranla bu yıl toplam ciroda yaklaşık yüzde 30’luk artış beklediklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl Babalar Günü için internetten alışveriş toplam cirosu 25 milyar TL civarındaydı. Bu yıl yaklaşık yüzde 30’luk artışla 30 milyar TL’yi geçmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kişi başı 400 TL

Vatandaşların cüzdan, saat, kravat gibi klasik hediyeleri de tercih etmeye devam ettiğini aktaran Çevikoğlu, “Babalar Günü için kişi başı alışveriş tutarı ortalama 400 TL’ye yaklaşmış durumda. Önümüzdeki günlerde Babalar Günü alışverişinde biraz daha artış bekliyoruz. Enflasyonla birlikte fiyatlardaki artış da tüketiciyi daha erken alışveriş yapmaya yönlendiriyor. Ancak biz aynı zamanda kamu iştiraki olan PttAVM’de bu artışları mümkün olduğunca en alt düzeyde tutarak, tüketiciye yansıtmamaya çalışıyoruz. Babalar Günü indirimleriyle birlikte tüketicilerin hediyenin yanı sıra ihtiyaçlarına yönelik alışveriş yaptığını da görüyoruz” diye konuştu.