Ekonomi Bağcılar’da Maslak’ı gördü, 212 İstanbul’a karar verdi

Bağcılar’da Maslak’ı gördü, 212 İstanbul’a karar verdi

21.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Bağcılar’daki Basın Ekspres Yolu’nun Maslak gibi bir ana arter olacağını öngören Akın Holding, buradaki fabrikasının yerine inşa ettiği alışveriş merkezini ilkbaharda açacak

Bağcılar’da Maslak’ı gördü, 212 İstanbul’a karar verdi

Edip Uluslararası Gayrimenkul tarafından Bağcılarda yapılan “212 İstanbul” adlı projenin, Mayıs 2009’da tamamlanması planlanıyor. Basın Ekspres Yolu ile Bağcılar-Halkalı üst geçidinin kesiştiği köşede 56 bin metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden 212 İstanbul, kapalı alanı 230 bin metrekare olan alışveriş merkezi ile 39 katlı, 100 bin metrekare rezidanstan oluşuyor. Kiralanabilir alanı 69 bin metrekare olan merkezin 105 bin metrekare büyüklüğünde 3 bin 300 araç kapasiteli bir otoparkı da bulunuyor.
Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, Turgut Özal’ın Devlet Planlama Teşkilatı Müşteşarı olduğu 1971-1972 yıllarında, pamuk ipliği fabrikalarının belli yörelerde kurulmasının teşvik edildiğini, İstanbul’a en yakın olan Edirne’de pamuk ipliği fabrikası kurmaya karar verdiklerini ve kurulan Edirne İplik Sanayi adına teşvik belgesi aldıklarını anlattı.
Edirne’de arsa ararken oranın, İstanbul’a çok uzak olduğunu gördüğünü dile getiren Akın, daha sonra İstanbul’a en yakın bu arsayı bulduklarını, burasının da İkitelli Köyü olduğunu, 80 bin metrekare olan arsayı alarak planların yapıldığını, böylece Edip İplik’in doğduğunu söyledi. 

10 yıldır düşünüyordu
O dönemde burada Edip İplik’ten başka civarda sadece Koçman Çiftliği’nin bulunduğunu, bir de kireç ocağı olduğunu belirten Akın, 2005’in sonunda Edip İplik’in tamamını Lüleburgaz’a taşıdıklarını, 10 yıl içinde Bağcılar’ın çok geliştiğini, kendilerinin de 10 yıldır düşünüp de yürürlüğe koyamadıkları projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.
Alışveriş merkezi ve rezidansın maliyetinin 12 yılda geri dönmesini beklediklerini, şu ana kadar olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Zeytinburnu’ndaki arsalarına ilişkin bir soru üzerine Akın, oraya da güzel bir şeyler yapmak istediklerini ifade etti. Alışveriş merkezinde ne gibi farklılıklar düşündüklerinin sorulması üzerine de Akın, “Kuş konduramadık ama projeyi değişik yapmaya çalıştık” dedi.

40 katlı rezidans kulesi yapılacak

Haberin Devamı

212 İstanbul AVM CEO’su Aydın Bilgin, TEM yolunu E-5’e bağlayan Basın Ekspres Yolu’nun çok yakında ikinci bir Maslak arteri haline gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Bilgin, tam kavşak üzerinde, önü arkası üçer şeritli ana arterlerle çevrili yaklaşık 56 bin metre kare arsa üzerinde 230 bin metrekare kapalı sahası olan alışveriş merkezinin yanı sıra, mimarisi Oğuz Öztuzcu tarafından yapılan 96 bin metrekare, 40 katlı 539 daireli bir rezidans kulesi de yer aldığını anlattı.
Bilgin, proje maliyetinin, alışveriş merkezinin 115 milyon euro, rezidansın ise 90 milyon euro olmak üzere toplam 205 milyon euro olarak öngörüldüğünü bildirdi.