Ekonomi Bakan Kacır tebrik etti: Piyasanın lideri oldu!

Bakan Kacır tebrik etti: Piyasanın lideri oldu!

25.12.2023 - 11:31 | Son Güncellenme:

Türkiye merkezli oyun geliştiricisi Dream Games'in geliştirdiği Royal Match, Candy Crush Saga'yı geride bırakarak en kazançlı oyun oldu.

Bakan Kacır tebrik etti: Piyasanın lideri oldu

İstanbul merkezli Drema Games’in geliştirdiği Royal Match adlı oyun, 10 yılı aşkın süredir piyasa lideri olan Candy Crush’ın ünvanını elinden aldı.

Haberin Devamı

Royal Match, mobil dünyasında en çok gelir elde eden oyun haline geldi. Oyunun bu başarısı yapımcısı Dream Games'in büyüklüğünü de 2.75 milyar dolara yükselmesini sağladı. Royal Match'in yükselişine İngiliz medya kuruluşu Financial Times da yer verdi.

 EN ÇOK CİRO YAPAN FİRMANIN TÜRK TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ

Apple ve Google’ın online uygulama mağazalarında yapılan harcamaları raporlayan Data.ai araştırma şirketinin verileri, en çok ciro yapan firmanın Türk teknoloji girişimi Dream Games’in “Royal Match” adlı oyunu olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Royal Match'in tahtından indirdiği Candy Crush, yaklasık 10 yıldır en çok gelir elde eden mobil oyun ünvanını sürdürüyordu. 75 milyar dolar büyüklüğe ulaşan oyun ABD'li teknoloji devi Microsoft'un bünyesinde.

Royal Match, oynaması ücretsiz bir bulmaca çözme oyunu. Oyun Kral Robert'in sarayını tamir ederek eski ihtişamını geri kazandırma amacı taşıyor.

Dream Games kurucu ortağı ve CEO'su Soner Aydemir, Royal Match'e yapılan tüketici harcamalarının ekim ayına kadar iki kattan fazla arttığını ve oyunun yıllık brüt gelirinin 2 milyar dolara çıktığını açıkladı. Aydemir, "Kalitenin en iyi iş planı olduğuna inanıyoruz" dedi. Aylık 55 milyon kullanıcısı olan Royal Match'de, 160 milyon kullanıcısı olan Candy Crush'tan daha çok oyun içi harcama yapılıyor. Aydemir oyunun başarısını sadık bir oyuncu kitlesine sahip olmalarına bağladı. Aydemire göre oyunu bir yıl oynayan oyuncuların yüzde 90'ı ikinci yıl da oynamaya devam etti. Sektör uzmanları ise Royal Macth'in çözmesi kolay bulmacaları ve sürükleyici konusu sayesinde diğer oyunlara göre daha çok tercih edildiğini belirtiyor.

FİNANCİAL TİMES MANŞETE TAŞIDI!

Haberin Devamı

Uluslararası medya, Türk firmanın başarısını makalelerine taşıdı. Sosyal medya hesabından Financial Times’ın yayınladığı makaleyi paylaşan Bakan Mehmet Fatih Kacır, “Bir Türk teknoloji girişimi olan Dream Games’in Royal Match oyununun geçtiğimiz aylarda tüm dünyada en yüksek gelir elde eden mobil oyun olmayı başardığını, 2021 yılında 2,75 milyar dolar değerlemeyle ilk unicorn’larımızdan yani Turcorn’larımızdan olan Dream Games’in 200 kişilik ekibiyle, bu yıl yıllık gelirini ikiye katlayarak 2 milyar dolara yükselttiğini, 75 milyar değerindeki Candy Crush gibi rakiplerini geride bırakmayı başardığını biliyor muydunuz?” ifadelerini kullandı.

Financial Times, “İstanbul’da küçük bir ekip tarafından kurulan oyun firmasının Microsoft’un sahip olduğu Candy Crush gibi birçok oyunu gölgede bıraktığı” ifadelerine yer verdi.

İngiliz yayın kuruluşu, Türk şirketinin kısa vadeli para kazanmaya çalışan diğer şirketler gibi olmadığını, küçük ekibinin sürekli mobil oyunu daha iyi hale getirmek için çabaladığı yorumunu yaptı.