Ekonomi Bakan Karaismailoğlu duyurdu! İstanbul'un yeni metrosu yarın açılıyor

Bakan Karaismailoğlu duyurdu! İstanbul'un yeni metrosu yarın açılıyor

07.04.2023 - 11:25 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nın yarın açılacağını belirtti.

İstanbul'un yeni metrosu için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nın yarın açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Karaismailoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı

Yarın açıyoruz!

🗓️8 Nisan 2023
🕞15:30
📍Kayaşehir Metro İstasyonu"

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu’nda metro projelerine ilişkin önemli bilgiler vermişti. Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metro hattımızın açılışına sayılı günler kaldı. 6.2 km uzunluğunda hattımızda Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir toplu konutlar ve Kayaşehir meydan olmak üzere 4 istasyon bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip.

Milletimize neyin sözünü verdiysek yapmaktayız.

Projemizde Metrokent istasyonunda Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattına, Kayaşehir İstasyonunda ise Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattına entegre oluyoruz.

‘İSTANBUL HAVALİMANI’NA METRO ULAŞIMI SAĞLANMIŞ OLACAK’

Bu entegrasyonumuzla, Güngören, Bağcılar, Başakşehir ilçelerimizin İstanbul Havalimanı’na metro ulaşımı sağlanmış olacak.

Kayaşehir-Mahmutbey seyahat süresi 20 dakika. Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı arası 29 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Bağcılar arası seyahat süresi 23 dakika, şimdiden hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye her türlü zorluğu aşabilecek güçtedir. O nedenle depremzedelerimizin yaralarına merhem olmayı sürdürmeye devam edeceğiz.

Afet bölgesini ihya edecek diğer yandan başladığımız projeleri planlamalarımıza uygun şekilde birer birer milletimize sunacağız. Tüm projelerimiz başarıyla devam ediyor.

‘İSTANBUL İÇİN 5 METRO HATTINDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Açılışını yapacağımız Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir Metro hattının dışında 5 ayrı metro hattında İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz.”