Ekonomi Bakan Kurum duyurdu! Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası

Bakan Kurum duyurdu! Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası

27.09.2022 - 10:04 | Son Güncellenme:

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız." dedi.

Bakan Kurum duyurdu Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TRT Haber'in haberine göre, orta gelir grubu için sosyal konut projesi geliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Daha önce Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanan orta gelir grubu sosyal konut kampanyasında kapsam genişliyor. Bakan Kurum, "GYODER'le, İNDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu'da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" dedi.

SOSYAL KONUT HAMLESİ!

Öte yandan kiralardaki ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sosyal konut projesi hazırlanmıştı.

Haberin Devamı

''2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketliliğe yol açacak''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 422 milyar liralık yatırım ile gerçekleştirilecek projenin çarpan etkisiyle, 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağını söyledi.

2+1 EVLER 608 BİN LİRA OLACAK

Yerel ve yatay mimariye sahip olan konut projesi kapsamında 2+1 dairelerin fiyatı 2 bin 280 lira taksit, 240 ay vade olarak belirlendi.

3+1 dairelerde ise 3.187 lira taksit, 240 ay vade olacak. Daireler sıfır atık uyumlu ve enerji verimliliğine uygun, iklim dostu olacak.

100 BİN ALT YAPILI KONUT AMAÇLI ARSA

TOKİ tarafından ilk kez elektrik, su, stabilize yol alt yapıları ve planları tamamlanmış inşaat yapmaya hazır arsa satışı yapılacak.

Gelir durumu düşük vatandaşlara şehir çeperlerinde kendi evlerini yapma fırsatı verilecek. 7 bölgedeki arsalar piyasa bedellerinin altında fiyatlarla, faizsiz ve uzun vadelerle vatandaşlara sunulacak.

İlk etapta 100 bin konut yapımına müsait arsa sunulacak, bu özellikle inşaat ve inşaat malzemesi sektörü hareketlendirilecek.

350 ila 500 metrekarelik arsalar, 1604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yıl vadeli satışa çıkacak.

10 BİN SANAYİ SİTESİ KURULACAK

TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicimize iş yeri sunuyor. Bu proje sayesinde hem vatandaşımızın iş yeri sahibi olmasını sağlarken, hem de istihdama katkı sağlayacak. Vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 2.633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vadeli şekilde iş yeri sahibi olabilecek.

Haberin Devamı

Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanları olacak.

Ankara’da 1.000, Adana’da 500, İzmir’de 700 olmak üzere toplam 28 ilimizde 10 bin sanayi sitesi kurulacak.