Ekonomi Bakan Nebati'den ABD'de peş peşe önemli görüşmeler

Bakan Nebati'den ABD'de peş peşe önemli görüşmeler

14.10.2022 - 06:15 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki heyet, ABD’nin başkenti Washington DC’de temaslarına devam ediyor.

Bakan Nebatiden ABDde peş peşe önemli görüşmeler

 Bakan Nebati, G20 Bakanlar Toplantısı ve IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında başkent Washington DC'de Standard Chartered organizasyonuyla düzenlenen yatırımcı forumuna iştirak etti.

Haberin Devamı

Söz konusu toplantının olumlu geçitiğine değinen Bakan Nebati, "G20 Bakanlar Toplantısı ve IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları vesilesiyle geldiğimiz Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de Standard Chartered organizasyonuyla düzenlenen yatırımcı forumuna katıldık. Bankaların ve yatırımcıların üst düzey temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Devreye aldığımız uygulamaları ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini aktardık." açıklamasında bulundu.

Bakan Nebatiden ABDde peş peşe önemli görüşmeler

G20 ÜYESİ ÜLKELERDEN MEVKİDAŞLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Bakan Nebati, G20 Bakanlar Toplantısı kapsamında, gelecek senenin dönem başkanı olan Hindistan’ın daveti üzerine G20 üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Nebatiden ABDde peş peşe önemli görüşmeler

Görüşmede, Hindistan döneminden beklentiler paylaşılarak, küresel ekonomi hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Katarlı mevkidaşı Al-Kuwari ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki heyet, ABD’nin başkenti Washington DC’de temaslarına devam ediyor. Bakan Nebati, Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile bir araya geldi. Bakan Nebati görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkelerimiz arasındaki güçlü ekonomik, finansal ve ticari ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşımak için verimli bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Bakan Nebatiden ABDde peş peşe önemli görüşmeler