Ekonomi Bakan Şimşek: Türkiye gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor

Bakan Şimşek: Türkiye gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor

23.07.2023 - 16:18 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye, terörün finansmanı ve kara parayla mücadelede yürüttüğü çalışmalarla gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor" dedi.

Bakan Şimşek: Türkiye gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK'ın ilgili kurumlarla yürüttüğü iş birliği ile Konya'da terör örgütü PKK'ya finansman sağlayan iki kişinin yakalanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Operasyona katkı sağlayan ve üst düzey çaba gösteren MASAK ve İçişleri Bakanlığı ekiplerini tebrik etti. Kamu kurumları arasındaki güçlü iş birliğinin meyvelerini verdiğini söyledi.  

Mali eylem görev gücü raporuna değinen Şimşek, "Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır" ifadelerini kullandı. 

'ŞİMDİ ETKİN UYGULAMA ZAMANI'

Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye, terörün finansmanı ve kara parayla mücadelede yürüttüğü çalışmalarla gri listeden çıkmak için önemli adımlar atıyor. Yasal düzenlemelerde uyum, FATF tarafından teyit edildi. Şimdi etkin uygulama zamanı"

Yazarlar