Ekonomi Bakan'dan sosyal medyaya sitem: Bize giydirmişler durmuşlar

Bakan'dan sosyal medyaya sitem: Bize giydirmişler durmuşlar

04.11.2011 - 15:50 | Son Güncellenme:

Bakan Yıldırım: "Bulut bilişimi tarif ederken, halk ağzıyla sokaktaki insanın bu işten ne anlaması gerektiğini kendime göre anlattım. Sosyal paylaşım sitelerinde bize giydirmiş durmuşlar. Tabii ki bu sosyal paylaşım sitelerine mevzu lazım. Biz oranın bir üyesi, elemanı değiliz. Ama oraya bol bol malzeme üretiyoruz. O bakımdan bana da müteşekkir olmaları gerekir"

Bakandan sosyal medyaya sitem: Bize giydirmişler durmuşlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’deki operatörlerin çok iyi olduğunu, ancak kriz zamanında bir araya geldiklerini belirterek, "Demek ki bunlara sürekli kriz üretmek lazım. Memleketimizde kriz olmasın, acılar olmasın. Bu gibi durumlarda hepsi bir araya geliyorlar. Güzel bir işbirliği sağlıyorlar. Biz diyoruz ki, bunu normal zamanlarda da yapın. İlla başınıza bir iş mi gelmesi lazım" dedi.

Ericsson Academy’nin açılışında konuşan Yıldırım, bilişimin çok hızlı gelişen bir alan olduğunu, 2003 yılında konuşulanların hayal olarak görüldüğünü, ancak o hayallerin çoktan gerçekleştiğini söyledi.

Bilişim alanında konuşma yaparken 3-5 veya 10 yıllık hedefler koymanın "sakat" olduğunu anladığını vurgulayan Yıldırım, bilişim alanında anlık ve günlük konuşulması gerektiğini, tahminlerin ötesinde gelişmelerin yaşandığını, bunda da şaşılacak bir durumun olmadığını kaydetti.

Bakan Yıldırım, bilişim sektöründe vatandaşın sürekli yenilik, değişim, yaşamını kolaylaştıracak yeni hizmetleri ve ürünleri beklediğini, böyle olunca sektörün bu ihtiyacı karşılayacak şekilde çok hızlı yapılandığını ve kendi eko sistemini oluşturduğunu belirtti.

Sosyal paylaşım siteleri...

Haberin Devamı

Binali Yıldırım, ekosistemin bilişim sektörü ile birlikte gündeme geldiğine değinerek, şunları kaydetti: "Onunla da kalmadık. ’Bulut Bilişim’ diye bir iş çıktı, başımızı derde soktu. Bulut bilişimi tarif ederken, halk ağzıyla sokaktaki insanın bu işten ne anlaması gerektiğini kendime göre anlattım. Sosyal paylaşım sitelerinde bize ’giydirmiş’ durmuşlar. Ya başımda ’böyle bilişimden bir bakan olunca bizim vay halimize’ diyorlar. Kardeşim ben göreve geldiğim ilk gün ne dedim, ’bu çok bilmişlerin sektörü’ dedim. Bilişimciler konuşurken, laflarının yarısından fazlası İngilizce... Türkiye’de İngilizce bilen sayısı ne kadar? Biz aslında sizin konuşmalarınızı vatandaşa tercüme ediyoruz. Böyle bir görevim var. Bunları vatandaşın anlayacağı dilde anlatmaya çalışıyoruz. Yoksa bunları biz de biliyoruz.

Ne demişim ben? ’Bu bulut bilişim işi bir şey gibi, herkes oraya bilgileri atıyor. Kimin malı kimin şeyi belli değil. İhtiyacı olan da oradan alıp kullanıyor. Herkes ayrı ayrı yatırım yapmasın, sistem kurmasın, havuzdan herkes ihtiyacını görsün’... ’Vay efendim bulut bilişimi bilmiyor bu bakan.’ Varın siz öyle düşünün, önemli değil. Vatandaş anladı bu işi. Sıkıntı yok. Tabii ki bu sosyal paylaşım sitelerine mevzu lazım. Onların mevzularını oluşturacak olan da biziz. Biz oranın bir üyesi, elemanı değiliz. Ama oraya bol bol malzeme üretiyoruz. O bakımdan bana da müteşekkir olmaları gerekir."

Haberin Devamı

"3G ile yayın yapıyor, ’iletişim kesik’ diyor"

Türkiye’deki operatörlerin çok iyi olduğunu, ancak kriz zamanı bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Demek ki bunlara sürekli kriz üretmek lazım.

Memleketimizde kriz olmasın, acılar olmasın. Bu gibi durumlarda hepsi bir araya geliyorlar. Güzel bir işbirliği sağlıyorlar. Biz diyoruz ki bunu normal zamanlarda da yapın. İlla başınıza bir iş mi gelmesi lazım. Ben teşekkür ediyorum. Van depreminde çok hızlı hareket ettiler, duyarlı davrandılar.

Arkadaşlar, onlarca yüzlerce vatandaşımızın o enkazın altından sağ salim çıkmasına vesile oldular" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bu depremle birlikte bilişimin gücünün bir kez daha görüldüğünün altını çizerek şöyle devam etti: "Televizyonda bakıyorum birisi yayın yapıyor. ’Sayın seyirciler buralarda iletişim kesik, köylere gelen giden yok’ diye 3G ile yayın yapıyor. Bir yandan 3G ile yayın yapıyor, bir yandan da avaz avaz bağırıyor ’iletişim kesik’ diye... Tabii onu da ayıplamamak lazım. İletişim denildiğinde, o ses nakli anlıyor. Hala kafasında o var. Elinde tuttuğu cihaz görüntülü iletişimi anlatıyor. Görüntü naklediyor. Bir yandan da ’iletişim kesik burada, altyapı çökmüş’ diyor." Siyasi iktidarı eleştirmenin herkesin hakkı olduğunu ifade eden Yıldırım, ancak hakkın da teslim edilmesi gerektiğini, daha güzel işler ve daha büyük başarılar için mutlaka yapılanın görülmesi gerektiğini söyledi.

Binali Yıldırım, 1890 yılında Ericsson firmasının Türkiye’de bir şirket kurduğunu ve hisselerini halka arz ettiğini belirterek, Ericsson’un Türkiye’nin sabit altyapısını ilk kuran firma olduğunu, milli firma olma özelliğinin bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’nin her köşesinde iletişim altyapısını geliştirmekle görevlerinin bitmediğine dikkati çeken Yıldırım, "Bizim bölgemizinde sayısal uçurumu ortadan kaldıracak öncü rolümüz var. Bunu da yapmamız lazım. Türkiye’nin bu anlamda etrafındaki coğrafyayı iletişim altyapı ve üst yapısı ile geliştirecek, aynı düzeye getirecek bir konumu ve sorumluluğu var" dedi.