Ekonomi Balkan turizmine fuar dopingi geldi

Balkan turizmine fuar dopingi geldi

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı (IBTB), İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Mekezi ve Sergi Sarayında kapılarını açtı.

Balkan turizmine fuar dopingi geldi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş iş birliğinde gerçekleştirilen fuar ile Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Fuarda, 20’den fazla ülkeden, aralarında seyahat acenteleri, tur operatörleri, STK’lar, il ve ilçe belediyeleri, hava yolu şirketleri ve otel temsilcilerinin yer aldığı yaklaşık 100 stant yer alıyor. Fuarın açılış törenine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı.

Haberin Devamı

Firuz Bağlıkaya, “Balkanlardan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 5.6, Türkiye’den Balkanlara giden ziyaretçi sayısı ise 2.1 milyon. Ayrıca Balkan ülkeleri 60, Türkiye ise 80 milyon nüfusa sahip. Toplamda yaklaşık 8 milyonu bulan ziyaretçi akışını 12 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.