Ekonomi Batı’dan para girişi başlıyor

Batı’dan para girişi başlıyor

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MNG Kargo’yu DHL Group satın aldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı, bu satın almanın Türkiye’nin potansiyeline olan inancı gösterdiğini söyledi.

Batı’dan para girişi başlıyor

DHL Group, Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden MNG Kargo’nun hisselerinin tamamını satın almak üzere anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamaya göre 2003 yılında kurulan MNG Kargo, 27 aktarma merkezi, 800’ü aşan şubesi ve yaklaşık 10 bin kişiye sağladığı istihdam ile kendi sektöründe öne çıkarken gerçekleşen satış anlaşması sonrası DHL Group’un başta Avrupa olmak üzere geniş küresel ağından da faydalanacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu konuyla ilgili açıklamasında, “Türkiye, büyüyen ekonomisi, stratejik konumu, yetkin işgücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumundadır. Ülkemizdeki kargo hacmi, e-ticarette yakalanan çift haneli büyüme ile günden güne artmaktadır. Sektörün en önemli oyuncularından biri olan DHL’nin Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılında gerçekleştirdiği bu satın alma, ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını da göstermektedir” dedi.

E-ticaret vurgusu

DHL Group CEO’su Tobias Meyer ise yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirlik, küreselleşme ve dijitalleşmenin yanı sıra e-ticareti lojistikte bir mega trend olarak tanımladık. E-ticaret, lojistik sektörü ve özellikle de kargo hacimleri için en büyük büyüme faktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle, organik ve inorganik büyüme stratejileri ile, e-ticaret sektöründeki ayak izimizi genişletmek için sürekli çalışıyoruz. MNG Kargo, iş portföyümüzü tamamlayacak, bu sektördeki kurulu ağımızı daha da genişletmemize yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz ise, “MNG Kargo olarak, DHL Group’un global bilgi ve teknoloji birikimini arkamıza alarak, tüketiciye sunduğumuz hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi ve kapasite artırım yatırımları ile daha da yüksek istihdam yaratmayı hedefliyoruz” dedi. DHL e-Ticaret CEO’su Pablo Ciano da “MNG Kargo’nun satın alınması, kurulu ağımızı güçlendirecek ve global müşterilerimizi Türkiye pazarıyla buluşturmamıza yardımcı olacak” diye konuştu.

Batı’dan para girişi başlıyor

Çinlileri de çağırdı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin 100. yıl dönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları’nın bir diğeri önceki akşam Pekin’de Çin iş dünyasından 500’ün üzerinde temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi. T.C. Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ev sahipliğindeki resepsiyona Varlık Fonu CEO’su Arda Ermut da katıldı. Burak Dağlıoğlu, burada yaptığı konuşmada Çinli yatırımcıları da Türkiye’de yatırıma davet etti.