Ekonomi Bayramın rotası Karadeniz ve Trakya

Bayramın rotası Karadeniz ve Trakya

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tatilciler, turizmin yüksek sezonuna denk gelen Kurban Bayramı için hem deniz, hem de kültür turlarına katılacak. Talebin en çok arttığı tatil destinasyonları ise Karadeniz ve Trakya olarak öne çıkıyor

Bayramın rotası Karadeniz  ve Trakya

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması beklentisi devam ederken, tatilciler kararın çıkmaması ihtimaline karşı da önlemlerini aldı. Bu durumda 11 Ağustos Pazar-14 Ağustos Çarşamba arasında kutlanacak Kurban Bayramı boyunca 5 günlük tatil yapılabilecek.

Haberin Devamı

Deniz ve kültür birleşti

Bayramda klasik yaz rotaları ardından en çok Karadeniz turları ilgi görüyor. Tur şirketleri, tatilcinin bu dönemde özellikle deniz tatili ve kültür turizmini birleştirecek paketler aldığını açıkladı. Tur şirketleri, Karadeniz turlarını Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin’den Batum ve Tiflis’e kadar çok seçenekli hale getiriyor. Bu şehirlerde yayla turizmi ile özellikle Ordu ve Sinop’un sahillerini ekleyerek turlar çeşitlendiriliyor. Trakya’da ise; Kırklareli, Kıyıköy, İğneada, Tekirdağ, Edirne’yi içeren turlar tercih ediliyor.

Bayramın rotası Karadeniz  ve Trakya

Yüksek sezona geldi

Yaz olsa da Gaziantep, Şanlıurfa/Göbeklitepe, Mardin, Nemrut Dağı güzergahında GAP turları ile Kapadokya turları talebinde düşüş yok. Gastronomi turizminin öne çıkan bu şehirleri, bayram tatilinde de binlerce konuk ağırlayacak.

Haberin Devamı

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bu dönem için başta Karadeniz ve Trakya’nın, tatil seçenekleri içinde en çok artış yaşayan bölgeler olduğunu söyledi. Onaran, “Bayram, yüksek sezona denk geldiği için Akdeniz ve Ege rotalarını pahalı bulan tatilci, Trakya’nın pek çok noktasında hem gezi, hem deniz tatili için satışları artırdı. Bozcaada, Gökçeada, Bursa, Balıkesir yine ilgiyi üstünde tutuyor. Karadeniz de hem yaylaları, hem de deniziyle çok büyük artış gösterdi” diye konuştu.

Bayramın rotası Karadeniz  ve Trakya

Balkanlar yine önde

Yurt dışı turlarına olan talep, bu bayramda geri döndü. Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle bir süre yurt dışı turlara daha seyrek ilgi gösteren tatilciler, yine Avrupa’dan vazgeçmiyor. Bayram tatili turlarını fırsat bilenler İtalya’dan Çekya’ya; İspanya’dan Macaristan’a, Fransa’dan Avusturya’ya kadar olan bölgede yoğun talep oluşturuyor. Balkanlar ise yurt dışında liderliği bırakmıyor. Vizesiz yakın bölgeler, Yunan Adaları bayram tatili için de tercihler arasında bulunuyor. 

Kültür turları yine atakta

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram için yalnızca Ege, Akdeniz bölgeleri değil, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde de hareketliliğin olduğunu vurgularken, kültür turlarına yönelik ilginin artarak devam ettiğini söyledi. Bağlıkaya, “Kültür turlarında çok ciddi bir artış var. Dövizin normalleşmesiyle birlikte yurt dışı turlarda da artış var. Türkiye genel anlamda bakıldığında güzel bir turizm sezonu geçiriyor. Doluluklar pek çok yerde çok iyi durumda. Bu anlamda Kurban Bayramı da iyi geçecek. Yabancı turist hedefimizde beklentiler doğrultusunda iyi bir yıl geçiriyoruz, bu anlamda turizm gelirini de yukarı çıkaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erciyes’te kamp kuracaklar

Yaylaların yanında dağların da ziyaretçileri artacak. Adıyaman’da Nemrut, Kayseri’de Erciyes, Fethiye’de Babadağ, Çanakkale’deki Kazdağları turistle dolacak. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu’nu dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, “Çadır kamplarımız var. Vatandaşlarımız çok ucuz bedelle kiralayabiliyor. Festa 2200 adıyla bisiklet festivali ve Moto Fest Festivali düzenleyeceğiz” dedi.

Bayramın rotası Karadeniz  ve Trakya