Ekonomi Bebe ve çocuk için ‘konfeksiyon’ şovu

Bebe ve çocuk için ‘konfeksiyon’ şovu

22.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün önde gelen fuarlarından Junioshow Fuarı, 11-14 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bebe ve çocuk için ‘konfeksiyon’ şovu

Fuar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık şirketinin, BEKSİAD, UTİB ve UHKİB destekleriyle düzenlenecek.

Haberin Devamı

Sektörün kalbinin atacağı fuara yurt dışından binden fazla yabancı iş profesyonelinin gelmesi beklenirken, modernize edilen fuar alanında ziyaretçilere trend alanları, seminerler, defile ve açık diyalog alanlarıyla yeni nesil bir fuar deneyimi yaşatılacak.

Kent ekonomisine katkı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda kente kazandırılan her bir projenin kent ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağladığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle potansiyel firmaları küresel pazarlara açmak amacıyla bugüne kadar 32 Ur-Ge ve HİSER projesi geliştirdiklerini belirten Burkay, ilk Ur-Ge projesini 2015’de bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bebe ve çocuk konfeksiyonu Ur-Ge Projesi kapsamında 20 alım heyeti organizasyonu ile 3.000’den fazla nitelikli alıcıyı Bursa’da firmalarla buluşturduklarını kaydeden Burkay, buluşmalarda yaklaşık 25 bin iş görüşmesi gerçekleştiğini aktardı.

Trendleri belirliyor

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 3 bin 162 üyesi ile 160’tan fazla ülke ve bölgeye ihracat yapan birlik olarak sektörün ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi. Sektörlerin dünya trendlerini belirleyici konuma gelmesinde fuarların katkısının çok büyük olduğunu belirten Engin, “Junioshow Fuarı da sektörün ihracat potansiyelinin karşılığını bulması noktasında stratejik önemi yüksek bir organizasyon” dedi.