Ekonomi Benzin kokusu burnunda tütene parfüm

Benzin kokusu burnunda tütene parfüm

20.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ford, elektrikli otomobil satın alınca benzin kokusuna hasret kalacağı için endişe duyanları unutmadı... Ford’un çıkardığı ‘Mach-Eau’ adlı parfümün geleneksel benzinli bir otomobil kokusu hissi yarattığı belirtiliyor.

Benzin kokusu burnunda tütene parfüm

 

Tabii konuyla ilgili haberlere göre parfüm tam olarak benzin gibi kokmuyor ancak dumansı bir koku olduğu belirtiliyor; içinde de lastiğe ve hatta efsanevi Ford Mustang (vahşi at anlamına geliyor) markası dikkate alınarak ‘canlı’ kokularına atıflar bulunuyor. 

Haberin Devamı

Yeni koku üretilmiş olsa da henüz piyasaya çıkarılmadı. Mustang Mach-E GT’nin Avrupa lansmanı sırasında tanıtıldı. Kokunun üretilmesine Ford Avrupa’nın yaptırdığı bir anketin sonuçları sonucunda karar verilmiş. Bu ankette geleneksel araç sahiplerine elektrikli bir otomobil satın alırlarsa en çok neyi özleyecekleri sorulmuş. Katılımcıların yüzde 20’si kesin olarak benzin kokusunu özleyeceklerini, yüzde 70 ise bir nebze de olsa benzin kokusunu özleyeceklerini söyleyince koku üretimi için düğmeye basılmış. Ford’un bu kokuyla elektrikli araçlara olan ilgiyi daha artırması bekleniyor.