Ekonomi Berber ve kuaförler 1 gün tatilden memnun

Berber ve kuaförler 1 gün tatilden memnun

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

1 Ekim 2022 itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Sektör alınan kararın haksız rekabeti önleyeceği görüşünde.

Berber ve kuaförler 1 gün tatilden memnun

Aylin Rana Aydin - Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar sektörü memnun etti. Alınan kararla birlikte çalışma saatlerinin de netleştiği belirtilirken, haksız rekabetin de önüne geçileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Karara göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek. İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, “Bir insanın önceliği bana göre ailesi olmalı. Bunun için de onlara ayıracak vakti olmalı. Kuaförler genellikle hafta içi izin yapıyordu ama yeterli olmuyordu. Alınan kararla birlikte bu konu da sağlam bir bir zemine oturtuldu” dedi. Dükkânların çalışma saatleri belirlenmiş olsa da yanlarındaki dükkânlara göre çalışma saatini düzenlediklerini kaydeden Akyüz, “Neredeyse gecenin geç saatlerine kadar böyle bir kaos içerisinde çalışan bir sektördü” diye konuştu. Akyüz, alınan kararın haksız rekabetin de önüne geçeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Düğünü engellemez’

İstanbul Kadın Kuaförleri-Manikürcüleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yatkın, memnun olduklarını belirterek, “Alınan karar hem ekonomik hem de sosyal açıdan son derece refaha ulaştıracak” dedi. Yatkın’a kuaförlerin hafta sonu da kapalı olabileceği takdirde düğün yapacakların kuaför hizmetini nasıl alacaklarını sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi:

“Kuaföre bir davetiye veriyorsunuz, oda numarasını öğrenip ona göre izin kâğıdı yolluyoruz pazar günü açık olması için. Kararla birlikte kayıtsız kuaförler de kalmayacak, bu da bir etki sağlayacak.”

AVM’de hizmet verenler çekinceli

İstanbul’daki Vega AVM’de hizmet veren Tamer Demir Kuaför’ün yetkilisi alınan kararla ilgili şu yorumu yaptı: “Biz çıkan kararı saygıyla karşılıyoruz. Ama AVM’de hizmet verdiğimiz için burada kiralar daha yüksek oluyor. Bu da bizi maddi yönden etkileyecek.” Blonde Kuaför yetkilisi Murat Susam ise, “Bağcılar, Güneşli’de birçok kuaför 7 gün çalışıyor. Ama salı günleri kapalı olan yerler de var. Kapalı olduğunuz dönemde acil bir durumda müşteriyle randevulaşarak işlerimizi ilerletiyoruz. Belki duruma göre nöbet gibi bir sistem de yapılabilir. Artık pazar günlerini ailemizle geçirebileceğiz” dedi.