Ekonomi BP’ye skandal istifanın faturası: 66 milyar TL

BP’ye skandal istifanın faturası: 66 milyar TL

15.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP) CEO’su Bernard Looney’in iş arkadaşlarıyla kişisel ilişkileri yüzünden istifa etmesinin ardından hem şirkette hem de İngiliz medyasında sular durulmuyor.

BP’ye skandal istifanın faturası: 66 milyar TL

BP yılda 10 milyon sterlin (336 milyon TL) kazanan Looney’in ilişkilerini araştırmak için bir hukuk firması ile anlaştı. İddiaların kanıtlanması halinde Looney’in ikramiyesinin bir kısmını geri vermek zorunda kalabileceği söyleniyor. İngiliz basını Looney’in çalışanları ile sık sık dedikodu yaptığını, yaşam koçu Jacqueline Hurst ile evlenmesinin şirkette yükselme hamlesi olduğunu öne sürdü. Skandal istifa sonrasında BP’nin hisseleri yüzde 3 değer kaybetti. Şirketin piyasa değeri 2 milyar sterlin (yaklaşık 66 milyar TL) düştü.

Haberin Devamı

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP) CEO’su Bernard Looney, istifa etti. BP tarafından yapılan açıklamaya göre, CEO Looney, çalışma arkadaşlarıyla kişisel ilişkileri konusundaki iddialar sonrasında istifa ettiğini duyurdu.

Geçen yıl benzer iddialar sebebiyle konu hakkında soruşturma başlatılmış, şirketin davranış kurallarını ihlal eden bir durum olmadığına karar verilmişti. Ancak yakın zaman önce yine aynı iddialar ortaya atılınca BP yine soruşturma başlattı. 53 yaşındaki Looney, meslektaşlarıyla geçmiş ilişkileri konusunda yaptığı açıklamaların “tam şeffaf” olmadığını kabul ettikten sonra derhal geçerli olmak üzere istifa etti. Looney’in yerine BP’nin Mali İşler Direktörü Murray Auchincloss geçici olarak atandı. Looney’e ne kadar tazminat ödeneceğine dair ise bir açıklama yapılmadı.