Ekonomi Bursa vites artırdı

Bursa vites artırdı

26.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bursa’da en büyük firmalar belli oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) bu yıl 25’inci kez düzenlediği ‘Bursa 250 Büyük Firma Araştırması 2021’ sonuçlarına göre net satışlarıyla ilk 3 sırada Oyak Renault, TOFAŞ ve Borçelik yer aldı.

Bursa vites artırdı

EKONOMİ SERVİSİ - Listeye giren firmaların, öz kaynaklardan aktiflerine, vergi öncesi dönem kârlarından FAVÖK değerlerine, istihdamdan ihracata kadar tüm göstergelerde yüksek bir artış performansı sergilediğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının krizlere teslim olmak yerine fırsatlara odaklanarak, kent ve ülke ekonomisine katkılarını artırarak sürdürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Firmaların net satışlarıyla sıralandığı araştırma sonuçlarına göre ilk sırayı önceki iki yılda olduğu gibi yine Oyak Renault aldı. Oyak Renault’un net satış rakamı 34.4 milyar TL olarak kaydedilirken, ikinci sırayı 31.9 milyar TL ile TOFAŞ, üçüncü sırayı ise 16.1 milyar TL ile Borçelik aldı.

Yüksek performans

İbrahim Burkay, “En büyük ihracat pazarlarımızda da başta enerji ve gıda krizlerinin tetiklediği rekor seviyedeki enflasyon oranları tüm hesapları alt üst etti. Ancak bütün bu olumsuzluklara karşın firmalarımız, bugüne kadar olduğu gibi, bir gün bile umutsuzluğa kapılmadan, yeni istihdam alanları oluşturmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam etti” dedi.