Ekonomi Cadılar Bayramı 10 milyar $’a koşuyor

Cadılar Bayramı 10 milyar $’a koşuyor

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de Cadılar Bayramı (Halloween) dolayısıyla yapılacak harcamaların bu yıl 10.14 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Ekim ayının son günü kutlanan, renkli kostümlere ve korku temalı süslemelere sahne olan Cadılar Bayramı için Amerikalılar her yıl milyarlarca dolarlık harcama yapıyor.

Cadılar Bayramı 10 milyar $’a koşuyor

EKONOMİ SERVİSİ - Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşen Cadılar Bayramı kutlamalarına bu yıl daha fazla kişinin katılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Amerikalıların Cadılar Bayramı için bu yıl her zamankinden daha fazla harcama yapacağı tahmin edilirken, yapılacak harcamaların perakende sektörünü canlandırması bekleniyor.

Şeker dağıtacaklar

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği’nin (NRF) anket sonuçlarından AA’nın derlediği bilgilere göre, Amerikalıların yüzde 65’i bu yıl Cadılar Bayramı’nı kutlamayı planlıyor.

Bu oran geçen yıl salgın nedeniyle yüzde 58’lerde kalırken, salgın öncesinde 2019’da ise Cadılar Bayramı’nı kutlayanların oranının yüzde 68 olduğu kayıtlarda yer alıyor.

Cadılar Bayramı’nı kutlayacakların yüzde 66’sı bu yıl şekerleme dağıtmayı, yüzde 52’si evlerini süslemeyi, yüzde 46’sı kostüm giymeyi, yüzde 44’ü balkabağı oymayı, yüzde 25’i partiye katılmayı, yüzde 20’si evcil hayvanına kostüm giydirmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Cadılar Bayramı dolayısıyla, tüketicilerin yapacağı harcamaların bu yıl 10.14 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu tutarın geçen yıl ise salgının etkisiyle 8.05 milyar dolar seviyesinde kaldı.