Ekonomi CeBIT 2013 yeniliklerle gelecek

CeBIT 2013 yeniliklerle gelecek

29.08.2013 - 14:59 | Son Güncellenme:

CeBIT Bilişim Eurasia, 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde 14.kez kapılarını açacak. 13 yıldır düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia’da bu sene de birçok yenilik var.

CeBIT 2013 yeniliklerle gelecek

Yenilikler hakkında bilgi veren CeBIT Eurasia Direktörü Murat Özer; "CeBIT Hannover, Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT Global Konferans’ın, Avrasya ayağı CeBIT Sinerji Zirvesi ile birlikte ilk kez İstanbul ‘da düzenlenecek. Seminer, konferans ve panellerin yer aldığı 3 tam gün sürecek olan etkinliğin büyük bir bölümü interaktif olarak canlı yayınlanacak ve dünyanın dört bir yanından izlenebilecek. Avrasya ayağı Türkiye’ye gelen bu konferans, coğrafyamızda, hem ulaşılabilirlik hem de konularıyla İstanbul’u ve Türkiye’yi bu konuda da cazibe merkezi yapmayı hedefliyor" dedi.

Özer şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kamu, özel sektör, akademisyenler, uluslararası ve ulusal STK’ları bir çatı altında toplayacak olan konferansa, tüm paydaşların katılımı sağlanacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK), BITKOM, Deutsche Messe AG, Berlin Üniversitesi, P Global ve Semor A.Ş nin katkı sağlayacağı konferansa Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilişim, teknoloji ve haberleşme duayenlerini ağırlıyor olacağız.

Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşıyan ve geleceğimizi etkiliyecek olan innovasyon ve girişimcilik konuları CeBIT Sinerji Zirvesi içerisinde özel bir bölümde gündemleniyor. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın katkı sağlayacağı girişimcilik özel bölümü Türkiye’deki tüm paydaşları aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor."

Bu yıl, CeBIT kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan, Girişimci- Melek yatırımcı buluşması hakkında bilgi veren CeBIT Eurasia Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş da, bu çalışmanın girişimcilik ekolojisinde büyük bir heyecan yarattığını kaydetti.

Haberin Devamı

Durmuş, "Burada Türkiye’de girişimciliğin sorularından, çözüm önerilerine, başarı- başarısızlık hikayelerinden girişimci- melek yatırımcılık buluşmaları ve Start Up’lara kadar çok zengin içerikli bir paylaşım platformu olacak. Girişimcilerin en büyük sıkıntılarından birisi de finansaldır. Biz buna melek yatırımcı bulamama sıkıntısı da diyoruz. Buraya gelen girişimciler hem projelerini sunma hem de melek yatırımcılarla Network imkanı bulabilecekler" dedi.