Ekonomi CEBIT 2014 kapılarını açtı

CEBIT 2014 kapılarını açtı

10.03.2014 - 14:51 | Son Güncellenme:

Uluslararası CeBIT 2014 bilişim fuarı, dün gerçekleştirilen resmi açılışın ardından bugün Hannover'de kapılarını ziyaretçilere açtı.

CEBIT 2014 kapılarını açtı

Geçtiğimiz gün Hannover Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın konuşmalarıyla resmi açılışı yapılan fuar, bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. 10-14 Mart tarihlerinde açık kalacak dünyanın en büyük bilişim ve iletişim teknolojileri fuarına, 70 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 firma katılacak.

Haberin Devamı

Bu yıl geçen yıla göre daha fazla uluslararası katılımcının yer aldığı fuarda, her yıl olduğu gibi Türk firmaları da yer alacak. Aralarında Havelsan'ın da bulunduğu yaklaşık 20 Türk firmasının katılacağı fuarın bu yılki partner ülkesi İngiltere olurken fuarın ana tema ise "Datability" olarak belirlendi.

Fuara katılan Türk firmaları ağırlıklı olarak 6 ve 12 numaralı hollerde yer alıyor, bir kısmı da 5, 13, 15 ve 16. hollerde bulunuyor. Almanya dışından katılım sağlayan firmaların oranı yüzde 55 olarak açıklanırken dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 civarında endüstri lideri de fuar kapsamında düzenlenen konferanslarda konuşmacı olarak yer alacak.

Fuardaki sergi stantlarının çoğunda, büyük veri uygulamalarının kullanımı ve yararlarını aydınlatacak yenilikçi çözümler yer alıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji devleri ve bir çok firma yeni ürünlerini fuarda sergileme imkanı bulacak. Genç şirketler de daha yoğun ve uluslararası katılımla bu yılki fuarda yerini aldı. Bu şirketler rekor sayıyla 17 farklı ülkeden 300 stantta ürünlerini sergileyecek.