Ekonomi Çengelköy’e 86 villayla mahalle konsepti geliyor

Çengelköy’e 86 villayla mahalle konsepti geliyor

15.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selimoğlu ve Demirland İnşaat’ın Çengelköy’de hayata geçirdiği 86 villalık Çengelköy Park Evleri’nde eski İstanbul mahalle kültürü yaşatılacak. Şimdiden yoğun talep gelen projenin inşaatı ve resmi satışı ise sonbaharda başlayacak

Çengelköy’e 86 villayla mahalle konsepti geliyor

Selimoğlu ve Demirland İnşaat, Çengelköy’de hayata geçirdikleri 86 villalık Çengelköy Park Evleri’nde eski İstanbul mahalle kültürü canlandırmak için harekete geçti. Demirland İnşaat’ın sahibi Esat Demir, projede mahalle konseptini hayata geçirmek için çalıştıklarını ve 4 ayrı proje çizdirdiklerini belirterek, Kuzguncuk ve Çengelköy sokaklarını burada canlandıracaklarını söyledi. Projenin Çengelköy’de denize hakim bir yerde inşa edileceğini anlatan Demir, “Arazide 37 metrelik kot farklı var. Binalar denize bakıyor. Projeyi de buna göre tasarladık” dedi.
Esat demir, Çengelköy Park Evleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve eylül itibariyle satışa çıkacaklarını belirterek, “Şimdiden yoğun talep alıyoruz. Satış ofisine gelip kapora vermek isteyenler var” diye konuştu.
Ünlü simalarda ve futbolculardan da talep aldıklarını ifade eden Demir, “Projede rezidans ve villalar var. İki tipe de talep geliyor. İhtiyaca göre tercih değişebiliyor. Hatta villa almaya gelip rezidansı görenler fikirlerini bile değiştirebiliyor” dedi. Bölgenin çok rağbet gördüğünü ve temiz havasıyla dikkat çektiğini dile getiren Demir, “Gelen talep nedeniyle ön satış yaptık. 18 villa ve 21 rezidans satıldı. Araplardan da talep geliyor” dedi.

Ruhsatı bekliyor
Esat Demir, projeyle ilgili ruhsatı beklediklerini ve eylül ayında hem inşaata hem de satışlara başlamayı planladıklarını anlatarak, resmi satışlara da bu dönemde başlayacaklarını kaydetti.
Esat Demir, projenin hemen yanındaki başka bir arsayla daha anlaşma yaptıklarını açıklayarak, “Bu projemizin hemen ardından burada Çengelköy Park 2’yi yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Arsa Dosso Dossi’nin
Esat Demir, Çengelköy Park Evleri’nin yapıldığı arsanın tekstil firması Dosso ait olduğunu anlatarak, “Dosso Dossi Laleli esnafıdır. Tekstilde önemli firmalardan biridir. Arsa onların ve biz yüzde 50 hasılat paylaşımı yaptık. Yaklaşık 240 milyon dolar satış cirosu hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Mardin’de otel işletiyor
Esat Demir, inşaatın yanı sıra turizm sektöründe de aktif olduklarını belirterek, Mardin’de Reyhani Kasrı’nı alıp restore ederek işlettiklerini kaydetti. Oteli Mardin’in yerel mimarisine uygun olarak yenilediklerini vurgulayan Demir, “Otelimiz Mardin’e büyük katkı sağladı. Bizden sonra çok sayıda eski bina yenilenerek otele dönüştü” dedi.

Villaların içine asansör koydu
Selimoğlu Group ile Demirland İnşaat’ın ortak projesi olarak hayata geçirilen Çengelköy Park Evleri, 65 dönümlük arsada 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşıdan oluşuyor. Projenin inşaat başlamasıyla 24 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. Projedeki villalar tamamlanmış bir şekilde teslim edilecek. İçine asansörlerin de yerleştirileceği villalar akıllı ev sistemleriyle donatılacak.

Haberin Devamı

7 tip villa tasarladı
Çengelköy Park Evleri’nin geleneksel ve modern Türk mimarisine uygun olarak tasarlandığını ifade eden Çengelköy Park Evleri Proje Koordinatörü Cemal Kurtoğlu da, projede eski İstanbul sokakları ve mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, komşuluk ilişkilerini de canlandıracaklarını dile getirdi.
Kurtoğlu, Efekta Mimarlık imzasını taşıyan projenin Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen ve büyüklükleri 400 ile 595 metrekare arasında 7 tipte villadan oluştuğunu söyledi.
Çengelköy Park Evleri’ndeki rezidans dairelerinin 84 ile 348 metrekare arasında değiştiğine dikkat çeken Kurtoğlu, rezidans bloğunun zemin katında da çarşının bulunduğunu söyledi. İlk etapta 11 dükkândan oluşan çarşı alanının büyüklüğünü ise 2 bin 500 metrekare olarak ifade eden Kurtoğlu, projenin girişinin cadde tarafından olması nedeniyle de dükkânların caddeye cepheli olduğunu siteye ve çevreye hizmet vereceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Esenyurt’ta konut fiyatlarında indirime gitti
Özyurtlar İnşaat, uygun koşullarda ev sahibi olmak isteyenler için Ncity Esenyurt projesinde çok özel bir kampanya yaptı. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Ncity Esenyurt’ta kısa bir süre için 65 metrekare 1+1 daireler 89 bin liradan, 85 metrekare 2+1 daireler 129 bin liradan, 135 metrekare 3+1 dairelerse 199 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Hem ev sahibi olmak hem de iyi bir yatırım yapmak isteyenleri satış ofisine bekliyoruz” dedi. Tamer Özyurt, Ncity Esenyurt’ta yer alan tüm konutların yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunulduğunu belirtti.

448 daire bulunuyor
Esenyurt’ta hayata geçen Ncity’nin çok merkezi bir lokasyonda yer aldığını belirten Tamer Özyurt, “Projemiz Kiptaş 5. Etap ile Kiptaş 6. Etap’ın yanında bulunan 15 dönümlük arazide inşa ediliyor. 15 katlı dört bloktan oluşan Ncity Esenyurt’ta 448 daire yer alıyor” diye konuştu.
Projede doğayla dost yaşam alanları inşa edildiğini ifade eden Özyurt, “Ncity Esenyurt’ta özel yürüyüş parkuru, oturma alanları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, güneşlenme terasları, basketbol ve futbol sahasının yanı sıra içinde spor kulübünün bulunduğu sosyal tesis yer alıyor” dedi.
Merkezi noktalara yakınlığıyla dikkat çeken proje, Atatürk Havalimanı’na 14, Esenyurt Hastanesi’ne 5, Torium Avm’ye ve Avcılar metrobüs durağına ise 5 km uzaklıkta yer alıyor.

Haberin Devamı

DD Mortgage 5. yılında Bursa’ya açılım yaptı
2008 yılında sadece İstanbul’da başladığı faaliyetlerini genişleten DD Mortgage, Ankara, İzmir ve Antalya’dan sonra Bursa’dan gelen kredi taleplerini de kabul etmeye başladı. DD Mortgage, müşterilerine sadece yeni ev alırken değil, aynı zamanda mevcut kredilerini daha avantajlı planlarla değiştirme ve sahip olunan mevcut konutlar için hazırlanmış olan ipotekli bireysel finansman kredisi teklifleri sunma gibi konularda yardımcı oluyor.
İstanbul dışı taleplerin değerlendirilmeye alınması ile büyüme hızını katlayacaklarını belirten DDMortgage Genel Müdürü Murat Aysan, en önemli konunun müşteri memnuniyeti olduğunu dile getirdi. Aysan, “Mevcut müşterilerimizin bize yönlendirdiği müşteri sayımızdaki artış verdiğimiz kaliteli hizmetin en önemli göstergesi. Bunu daha da yukarı çekmek ise en önemli amacımızdır” dedi.

Rekabet edecek
Geçen 5 yıl içinde gerek global ekonomilerde, gerekse de Türkiye’de yaşanan gelişmeler ne olursa olsun istikrarlı bir büyüme planı uyguladıkları ifade eden Aysan, “Yaratıcı çözümler, kaliteli hizmet anlayışı ve uzman kadromuzla yılın ikinci yarısında rekabette daha öne çıkmak istiyoruz, bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” diye konuştu.

‘Kredi kullanımı arttı’
Yılın ilk çeyreği sonunda konut kredisi verilerinin açıklanması ile ortaya çıkan resmi değerlendiren Aysan, ilk üç ayda gerek adet, gerekse de miktar olarak sektörün üretim rekoru kırdığını, bu hareketin kalıcı olmasını dilediklerini belirtti. Aysan, şunları söyledi:
“TBB verilerine göre, ilk çeyrekte 152.000 adet ve 12.3 milyar TL yeni konut kredisi kullanılırken, ortalama yeni kredi tutarı ise geçen sene aynı dönemde 72.000 TL iken bu dönemde 81.000 TL’ye yükseldi. İlk 6 aylık dönem içerisinde ise mevduat bankalarının konut finansman kredi bakiyesi 2012 yılsonuna göre yüzde 15,8 artışla 91,4 milyar TL.’ye gelmiş durumda, bu hızda devam edilmesi durumunda ise yıllık büyümenin %32 oranında gideceği görünüyor, yaz aylarında yavaşlama yaşansa da yılsonunda %30 oranı rahatlıkla yakalanır.”

Haberin Devamı

Soyak ödemeyi 1 yıl erteletiyor
Konut sektörünün tanınmış isimlerinden Soyak’ın Halkalı’da yer alan Soyak Park Aparts projesinde sona gelindi. Ağustos ayında teslim edilecek projede, 17 Temmuz’a kadar sürecek bir kampanya başlatıldı. Buna göre, Soyak Park Aparts’tan ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 1 KDV, yüzde 1 peşinat ve 1 yıl ödeme erteleme avantajları sunuluyor.
Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 2+1 bahçeli dubleks konutlardan oluşan projede, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, suni göl, yüzme havuzları, basketbol ve tenis sahaları yer alıyor.
Az katlı bina yaklaşımında planlanan ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun şekilde geliştirilen Soyak Park Aparts’ta otomatik bahçe sulamanın yanı sıra toprağa karıştırılan granüller kullanılarak az suyla sağlıklı yeşil alanlar oluşturuluyor.

Emlak Konut GYO’dan 10 bin lira peşinatlı ev
TOKİ kuruluşu, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın sahibi olduğu Spradon Guartz projesi oturuma hazır olarak sahiplerini bekliyor. Dört adet havuza yer verilen projede, 10 bin lira peşinatla, 180 aya varan vadelerle konut sahibi olunabiliyor.
Spradon Guartz Bahceşehir’de, yürüyüş alanları, çocuk oyun parkları, güneşlenme terası, bir kapalı havuz, fitness merkezi, sauna ve Türk hamamından oluşan sosyal alanlara yer veriliyor.
Projenin toplam 53 bin metrekare yerleşim alanı içinde, peyzaj alanı bulunuyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor.

Maltepe’de 36 ay sıfır faizli kampanya yaptı
EVKO ile İngiltere kökenli yatırımcıların bir araya gelerek oluşturduğu EVKO&MEOT İnşaat grubunun imzası ile Maltepe Başıbüyük’de 13 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Marmaroom’da 36 ay, sıfır faiz imkânı başladı.
Marmara Denizi ve Süreyya Paşa Ormanı manzarasına sahip Marmaroom’da yüzde 40 peşin ödemeyle 36 ay sıfır faiz imkânıyla ev sahibi olmak mümkün.
Ayrıca EVKO&MEOT İnşaat, yüzde 30 peşin 60 ay vade ile 0.79 faiz oranıyla şirket bünyesinde kredi imkânı da sunuyor. Projede 3 blok üzerinde toplam 260 daire bulunuyor.

İstwest’te kiracısı hazır dükkânları satışa sundu
Fer Yapı ve Boyner Holding ortaklığında inşa edilen İstWest projesinin 72 mağazadan oluşan Meydan bölümündeki kiracısı hazır dükkânlar satışa çıkıyor.
Basın Ekspres Yolu üzerinde yükselen İstWest projesinin 72 mağazadan meydana gelen ticari bölümü İstWest Meydan’da kiracısı hazır 7 dükkân 15 Temmuz’da satışa çıkıyor. Alanları 19 metrekare ile 1200 metrekare arasında değişen dükkânlar için yüzde 18 KDV uygulanıyor.
Banka kredisine uygun olan dükkânların kira getirisinin de oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Projedeki dükkânlar önümüzdeki Ekim ayında faaliyete geçecek.

Atakent’te konutların yarısı sahiplerini buldu
Tema İstanbul, ev almak isteyenler tarafından büyük ilgi görüyor. Toplam 3 bin 614 konuttan oluşan projede Temmuz ayı başında satışa sunulan 2 bin 200 konuttan 1.150’si satıldı.
1,5 milyon metrekare alana kurulan Tema İstanbul projesi Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından inşa ediliyor. Teslime kadar yüzde 34-40 oranında değer kazanması beklenen Tema İstanbul projesi Atakent’te inşa ediliyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Projede Tema Mall, Tema Plaza, Tema World bölümleri bulunuyor. 400 milyon dolar yatırımla inşa edilen Tema World, büyük bir eğlence parkı olacak.