Ekonomi Cepte yapay zeka çağı

Cepte yapay zeka çağı

05.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de akıllı telefon pazarı her sene ortalama yüzde 5 büyürken yılda 10 milyon telefon satılıyor. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, bir basın buluşması düzenleyerek cep telefonu pazarı ve son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Azdemir şunları söyledi:

Cepte yapay zeka çağı

“85 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkemizde, yılda ortalama 20 milyonun üzerinde akıllı telefon satışı gerçekleştirilebilir. Google’ın yayınladığı yeni arama trendlerine göre Türkiye’de yapay zekaya yönelik arama ilgisi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. GOOINN Innovation, 2023 Yapay Zeka Raporu’na göre, küresel yapay zeka pazarının büyüklüğü 2022 yılında 428 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın rakamın 2030 yılında yaklaşık 2 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. Bu trendler, Türkiye’de 2023 yılında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok sayıda yapay zeka arandığını; ilginin geçen yıldan bu yana yüzde 230, son 10 yılda ise yüzde 1200 arttığını gösteriyor. 2024’te teknoloji dünyasında yapay zeka ön planda olacak.”

Haberin Devamı

Galaxy S24 Serisi hakkında da bilgi veren Azdemir, yapay zekalı telefon çağının başladığını belirterek, “S24 serisi yapay zekanın daha çok insan tarafından kullanılmasının önünü açacak. Bu da yapay zekanın gelişimini hızlandıracak bir adım. 2024 yılı için hedeflerimiz arasında, akıllı telefon kategorimizi daha da geliştirmek, tablet, akıllı saat ve kulaklık gibi ekosistem ürünlerinde payımızı büyütmek ve B2B kanallarda daha da aktif rol oynamak geliyor” diye konuştu. Samsung’un dünya genelinde 41 Ar-Ge ve 7 tasarım merkezi ile inovasyon odaklı çalışmalar yaptığını dile getiren Azdemir, “Her yıl Ar-Ge’ye 17 milyar dolar ayırıyor ve tüketici odaklı inovasyonlara odaklanıyoruz. Bu bütçeyi hem cihaz ekosistemini hem de yarı iletken ürünleri geliştirmek, birkaç senedir de yapay zeka tarafında kendi ekosistemimizi kurmak için kullanıyoruz” bilgisini de paylaştı.