Ekonomi Çevre Bakanlığı 13 birimiyle TEKNOFEST Ankara'da!

Çevre Bakanlığı 13 birimiyle TEKNOFEST Ankara'da!

29.08.2023 - 17:15 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’de yerini aldı.

Çevre Bakanlığı 13 birimiyle TEKNOFEST Ankarada

Bakanlık tarafından iklim krizine dikkat çekmek için kurulan ‘Üç Boyutlu İklim Tüneli’nde ziyaretçiler iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği yıkıcı etkileri gerçeğe en yakın haliyle deneyimleyecek. Ankaralıları TEKNOFEST’e davet eden Bakan Mehmet Özhaseki, ziyaretçilere Bakanlığın görev alanlarındaki tüm konularla ilgili bilgiler verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 30 Ağustos-3 Eylül 2023'te Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te 5 gün boyunca ziyaretçileriyle buluşacak. Başkentlileri festivale davet eden Bakan Mehmet Özhaseki, C05 Blokta kurulan Bakanlığın standında ilgili birimler tarafından proje tanıtımları, etkinlikler yapılacağını ve bilgi yarışması düzenleneceğini belirtti. Bilgi yarışmasını kazanan ilk üç ziyaretçiye ise hediye verilecek. Ayrıca, üç boyutlu ‘İklim Tüneli’ ile Bakanlığın ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Mobil Tırı ve Meteorolojinin Sesi Radyosu ve diğer birimler de alanda yer alacak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİ 3 BOYUTLU GÖSTERİLECEK

Haberin Devamı

Bakanlığın standında kurulacak olan ‘Üç Boyutlu İklim Tüneli’nde ziyaretçilere, iklim değişikliğinin etkileri ve sonuçları üç boyutlu olarak yansıtılacak. Tünelde, doğanın bir parçası olan insanın iklim değişikliğine karşı sorumlulukları hatırlatılarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Tüneli gezen ziyaretçiler önce yemyeşil doğa, kuş sesleri ve aydınlık bir günün ardından yangın, sel ve kuraklık gibi afetlerin görüntüleriyle karşılaşarak afetleri gerçeğe yakın şekilde deneyimleyebilecek.

TOKİ EVLERİNİ 3 BOYUTLU GÖZLÜKLE İNCELEME FIRSATI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mobil Tırında da Bakanlık projelerine ilişkin bilgilendirme ve tanıtımlar yapılacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan sağlam ve güvenli konutlar da alandaki mobil tırlarda üç boyutlu gözlüklerle izlenebilecek. Ziyaretçiler, TOKİ’nin daha önce tamamlamış olduğu projelerdeki 2+1 ve 3+1 örnek daireleri görebilecek,  TOKİ’nin afet bölgesinde yapılacak evler hakkında fikir sahibi olabilecek.

Mobil Tırda ayrıca ziyaretçilere Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün mobil uygulamaları, havacılık sektörü başta olmak üzere diğer sektörlere sunulan hizmetler, meteorolojik okur-yazarlık, kuraklık, sel, su baskınları, taşkınlar, meteorolojik afetlere karşı alınması gereken önlemler gibi konularda bilgiler verilecek.

Haberin Devamı

AFET BÖLGESİNDE DRONE VE İHA TEKNOLOJİSİ

TEKNOFEST’te, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından da, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar tespit çalışmalarında kullanılan teknolojik sistemler de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Ülkemizin yoğun miktarda yağış alan bölgeleri de dâhil olmak üzere, bölgede bulunan yapıların ve toprak şevlerin hareketlerini hassas bir şekilde izleme ve değerlendirme yapabilme kabiliyeti bulunan Georadar cihazı anlatılacak. Hem lazer tarama hem de nokta atma işlevi sayesinde afet bölgelerindeki yapılarda, heyelan oluşması muhtemel bölgelerde ve arama kurtarma faaliyetleri sırasında afetler sonrası bina ve zemin hareketlerini ölçerek vatandaşların can ve mal kaybı riskinin en aza indirilmesinin amaçlandığı Total Station ve Multi Station cihazları gösterilecek. Afet bölgelerinde 3 boyutlu tarama yapabilmek, hasar tespiti çalışmalarında veri toplama ve değerlendirme yapabilmek, oluşturulan nokta bulutu ve görüntülere tablet üzerinden erişim sağlayabilmek amacıyla kullanılan RTC-360 Lazer Tarayıcı cihazı da tanıtılacak.

Haberin Devamı

TEKNOFEST’e katılan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sesi Radyosu da Meteorolojinin Sesi Radyosu üzerinden çeşitli canlı yayınlar gerçekleştirecek. TEKNOFEST ziyaretçilerine ayrıca Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün mobil uygulamaları, havacılık sektörü başta olmak üzere diğer sektörlere verilen hizmetler, meteorolojik okur-yazarlık, kuraklık, sel, su baskınları, taşkınlar, meteorolojik afetlere karşı alınması gereken önlemler gibi konularda bilgiler verilecek.

BAKANLIK 13 BİRİMİ TEKNOFEST’TE

evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e; Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü olmak üzere 13 birimi ile katılacak.