Ekonomi Çimento sektörünün ‘karbonla imtihanı’

Çimento sektörünün ‘karbonla imtihanı’

27.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CemenTürk Uluslararası Sürdürülebilir Çimento & Klinker Üretim Teknolojileri Semineri (CUSCIT’23) 22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya Belek’te yapıldı.

Çimento sektörünün ‘karbonla imtihanı’

Dünyada en çok karbon salınımına neden olan sektörlerden biri olan çimento üretimi alanında sürdürülebilir üretim teknolojilerine odaklanan semineri CemenTürk dergisi sahibi Nurhan Gürel organize etti.

Haberin Devamı

İki günlük seminerin açılışında World Cement Association (WCA) CEO’su Ian Riley konuştu. Gürel, “15 yıldır Türk çimento sektörünün basılı ve çevrimiçi mecradaki yansıması olmak için verdiğimiz tüm çabayı 100. yıla yakışır şekilde sektöre çok daha güçlü biçimde sunmak istedik. Sonuç olarak karbon ayak izi konusunun büyük önem arz ettiği çimento sektöründe, üretim teknolojilerinin sürdürülebilir çözümlere odaklanması için daha belirgin bir zemin oluşturulması gerektiğini fark ettik. Böylece çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak üzere bir platformlar dizisi oluşturma kararı aldık. CUSCIT bunun ilk adımı oldu” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Çimento sektörünün ‘karbonla imtihanı’

Nurhan Gürel