Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira artış oranlarına ilişkin açıklama: Cebri adımlar atmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira artış oranlarına ilişkin açıklama: Cebri adımlar atmak zorundayız

25.05.2023 - 21:46 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında kira artışlarına ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, "Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda, Adalet Bakanlığının bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan kira artış oranlarına ilişkin açıklama: Cebri adımlar atmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kira ve konut fiyatlarına ilişkin şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İsterseniz bunu artık seçim sonrası atacağımız adımlara bırakmakta fayda var. Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığı’nın bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. Şu anda özel sektörü bile 15 sene vade 20 sene vade ile konut satışları yapıyor. Ve bu konut satışlarında da peşinatlar baya düşük. Bu tabii vatandaşlarımızın önünü inanıyorum ki çok çok açacaktır. 85 milyonu bir avuç insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını artırmak için de kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Deprem bölgesindeki konukları da söylediğim gibi hızlı bir şekilde inşallah tamamlayacağız. Ama fahiş fiyata asla bunları kurban etmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Kriz tellallarının kriz söylemlerine kimse kulak asmasın

Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu seçilemezse dolar 30 lira olacak' iddialarına neler söylersiniz?' sorusuna ise "Açık ve net söylüyorum; bu kriz tellallarının özellikle söylemlerine kimse kulak asmasın. Bu çok çok yanlış olur. Ve bunun başında da, bunun başını çeken de Kılıçdaroğlu ve şürekasıdır. Türkiye ekonomisini çökertmek için yürütülen operasyonlara bunlar alet oluyorlar. Vatandaşımızı algılarla yönlendirmeye çalışıyorlar. Bunlar daha önce de sözcüsü ondan sonra İYİ Parti'nin bir zamanlar sözde Merkez Bankası'nın başında olan kişi, bunlar otellerde biliyorsunuz IMF temsilcileri ile görüşmeler yaptılar. Ve bize de IMF’den borç almayı tavsiye ettiler. Ben o zaman açıklamalar yaptım. Bizim böyle buralardan borç alma gibi bir hevesimiz yok. Hatta kendileri de ne dediler; Londra tefecilerine verdikleri sözleri yerine getirmek için 4 bir koldan da Türkiye ekonomisini baltalıyor. Ya bizim bu tefecilerle ne işimiz var? Hatırlarsanız daha önce de borsaya ve bankalara yönelik açıklamalar yaptılar ve piyasaları hep manipüle etmeye gayret ettiler. Ama biz bunları yerinde çökerttik. Ve kimse endişe etmesin. Ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam. Bu arada da yine Körfez’den filan bizim sistemimizin içerisine para depo eden ülkeler oldu. Bu yeni. Tabi bu arada bu da ne yaptı; ister istemez kısa bir süre için de olsa Merkez Bankamızı, piyasamızı rahatlattı. Şimdi burada bunlara biz prim vermeden inşallah bu seçimi de şöyle pazar günü hayırlısıyla kapattığımızda zaten göreceksiniz buraya liderler nasıl gelecekler veya ben o liderlere şükran borcumu ifade etmek için süratle nasıl gideceğim, bunları da göreceğiz" yanıtını verdi.