Ekonomi Davos yoğun bir gündemle başladı

Davos yoğun bir gündemle başladı

17.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her yıl dünya liderlerini, küresel iş aleminin en gözde isimlerini İsviçre’nin Davos kasabasında bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu (WEF) başladı.

Davos yoğun bir gündemle başladı

EKONOMİ SERVİSİ - WEF’in kurucusu Klaus Schwab, küresel ve ulusal düzeyde artan parçalanmanın güven erozyonu ile birleştiğini belirterek, zirvenin bu yılki temasının ‘Parçalanmış Bir Dünyada İş birliği’ olarak belirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

20 Ocak’a kadar sürecek olan zirvede, 130 ülkeden 50’si devlet ve hükümet başkanı olmak üzere 2700’den fazla katılımcı bir araya geliyor. Zirvede, iklim değişikliği, enflasyon, gıda güvenliği, açlık, terör ve Rusya - Ukrayna Savaşı, enerji, işgücü gibi birçok konu ele alınacak. Zirvede, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunların üstesinden gelmek için çözümlere ve kamu-özel işbirliğine odaklanılacak.

Zirvenin başlamasıyla Davos’ta iklim değişikliği odaklı protestolar yaşanırken uluslararası yardım kuruluşu Oxfam zirve öncesi yayımlanan raporunda dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin son iki yılda kalan yüzde 99’luk kesimden iki kat fazla servet kazandığına dikkat çekti.