Ekonomi Denimin efsaneleri Türkiye’ye döndü

Denimin efsaneleri Türkiye’ye döndü

26.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir dönem denim giyiminde efsane markalar olan Lee ve Wrangler, Türkiye pazarında yeniden faaliyette. Uzun süre toptan satış olarak Türkiye’de varlık gösteren iki marka, Karma Marka Mağazacılık çatısı altında mağazalaşma atağına kalktı.

Denimin efsaneleri Türkiye’ye döndü

HANİFE BAŞ - Bir günde 5 mağaza açan firma, toplamda 7 mağaza sayısına ulaşırken yılı 20 mağazayla kapatmayı hedefliyor. Online satış kanalları www.lee.com.tr ve www.wrangler.com.tr de faaliyete geçirildi.

Haberin Devamı

Karma Marka Mağazacılık CEO’su Bora Alyanak, Lee ve Wrangler markalarının küresel düzeyde sahibi olan Kontoor Brands şirketi ile anlaşma yaparak bu markaların global ürünlerinin Türkiye ve KKTC’de üretim, dağıtım, pazarlama, satış ve mağazacılık lisansını aldıklarını söyledi.

100 mağaza hedefi

Alyanak, “Bu iki önemli markayı tekrar Türkiye’ye getirmekten ve pandemi nedeni ile perakende ticaretinin gerilediği, mağazaların kapandığı bir dönemde sektörün tekrar canlanmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Temmuzda 12 mağazaya, ilk yıl sonunda ise 20 mağazaya ulaşmak istediklerini belirten Alyanak, şöyle konuştu:

“Üç yıl içerisinde toplam 100 mağazaya ulaşmayı ve Türkiye’deki en büyük üç jean markasından biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye’ye yakın komşu ülkelere hizmet verme imkânımız var. Önümüzdeki dönemde Türk tüketicilerini başka global markalarla da buluşturmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Türkiye bu alanda iyi’

Pazar koşullarını da değerlendiren Bora Alyanak, şunları söyledi:

“Türkiye’deki perakende sektörü 1 trilyon dolara yakın bir pazar. Hazır giyim bunun 200 milyar doları. Bunun da yüzde 5 - 10’u denim. Bu da yaklaşık 15 milyar dolara denk geliyor. Türkiye dünyada iyi bir denim üreticisi. En büyük dördüncü ihracatçı. Pandemide sokak giyimi ve rahat giyim çok hızlı büyüdü. Pandemiden sonra kaliteli jean talebinde, pazarda bir boşluk olduğunu gördük ve burada Türkiye şartlarına uygun fiyatlarla jean ve fit uzmanlığını birleştirebileceğimiz Lee ve Wrangler markaları ile işbirliğine gittik.”