Ekonomi Denizciler ‘karada’ bir araya geliyor

Denizciler ‘karada’ bir araya geliyor

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tekne ve yat sektörünü buluşturan Bosphorus Boat Show, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Denizciler ‘karada’ bir araya geliyor

Bosphorus Boat Show’a, 24 Şubat’a kadar 65 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. 45 bin metrekarelik net alanda motoryatlardan katamaranlara, yelkenlilerden küçük teknelere, deniz motorlarından tekne ekipmanlarına kadar sektörün tüm bileşenlerinin buluştuğu fuarda 250’den fazla katılımcı, 1500’den fazla ürün ve hizmetini sergiliyor.

Haberin Devamı

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu, “Fuarımızda neredeyse yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Her bütçeye uygun yüzlerce tekne, deniz severlerle buluştu. Fuarımızın, 3 milyar euro’luk büyüklüğe sahip sektörümüze çok büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Alım garantisi verdi

Fuarda ilgi çeken tekneler arasında yer alan Bluegame BGX 63, akıllı tasarımı ile ön plana çıkıyor. Pencere tasarımı ile gün ışığından fazla yararlanma imkanı sunuyor. YATED’in destek verdiği Hatay İskenderun’daki Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı balıkçı teknesi de fuarın ilgi görenleri arasındaydı. Yaşanan deprem felaketi sonrası harekete geçen YATED, öğrencilerin yaptığı 4,65 metre uzunluğa sahip tekneler için alım garantisi verdi. Fuarın en büyük yerli üretim teknesi Mazu 52, Mazu Yachts’ın 52 feet’lik modeli. Volvo Penta motorlarıyla seyirde 32, azami hızda ise 37 knot’a çıkabilen tekne, 1 milyon 500 bin euro’luk değere sahip.