Ekonomi Deprem bölgesine 100 milyon dolarlık kredi

Deprem bölgesine 100 milyon dolarlık kredi

19.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine yönelik Şekerbank ile ABD’nin finansal kuruluşu DFC 100 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Toplam proje 133 milyon dolara ulaşacak.

Deprem bölgesine 100 milyon dolarlık kredi

Şekerbank ile ABD Hükümeti’nin finansal kuruluşu olan Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu - DFC, şubat ayında gerçekleşen deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşması imzaladı. Verilen bilgiye göre Şekerbank’ın kendi kaynaklarından ekleyeceği 33 milyon dolar ile toplam proje tutarı 133 milyon dolara ulaşacak.

Haberin Devamı

DFC kredisine ilişkin basın toplantısı, Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan’ın ev sahipliğinde, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD İstanbul Baş Konsolosu Julie Eadeh’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Hasan Basri Göktan, “Kredi tabana yaygın bir şekilde kullandırılacak. 7 yıl boyunca yüzde 80’i mikro ve küçük işletmeler olmak üzere 350 bine yakın KOBİ’ye finansman sağlamayı öngörüyoruz. DFC kredisi ile 7 yıl içinde deprem bölgesinde yaklaşık 1.5 milyon mevcut ve yeni istihdamı desteklemeyi hedefliyoruz” dedi. Göktan 7 yıl vadeli kredinin deprem bölgesinin kalkınması öncelikli olmak üzere kadın işletmeleri ve KOBİ’lerin finansmanı için kullanılacağını kaydetti.

‘Büyük bir adım’

Haberin Devamı

Jeffry Flake ise, “Bu kredi, Türkiye’de depremden etkilenen toplulukları desteklemek için atılmış çok büyük bir adım. Türk dostlarımızın yeniden yapılanma sürecinde rol almaktan onur duyuyoruz” dedi. Projenin, 6 Şubat depremlerinin ardından ABD Hükümeti’nin deprem bölgesine gerçekleştirdiği 235 milyon dolar desteğin ve Amerikan kurumlarınca yapılan 110 milyon doları aşkın bağışın ardından Amerikan Hükümeti’nin bölgeye yaptığı yeni bir destek niteliği taşıdığı kaydedildi.