Ekonomi Dijital eğitime destek veriyor

Dijital eğitime destek veriyor

05.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından 2-3 Kasım’da düzenlenen uluslararası ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2018’ kapsamında, geleceğin eğitim teknolojileri masaya yatırıldı.

Dijital eğitime destek veriyor

3 binin üzerinde ziyaretçinin takip ettiği ve 2 gün süren geniş katılımlı bu etkinlikte öğretmen, akademisyen, öğrenci, eğitim teknoloğu ve teknoloji sağlayıcıları fikir ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Zirvede ‘Geleceğin Yenilikçi Eğitim Teknolojileri ve Dijital Çağda Eğitim’ konulu bir konuşma gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da dijitalleşme sürecinin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Yeni jenerasyon

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyonu’nunu Turkcell olarak çok önemsediklerini belirterek, “Yeni jenerasyonu, doğru yetkinliklerle iş dünyasına hazırlamak istiyorsak, eğitimde dijital teknolojilerden yararlanmamız lazım” dedi. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak bu eğitim projelerine tam destek sunmaya devam edeceklerini dile getiren Terzioğlu, şunları söyledi:

Her adıma yatırım

Okul öncesinden kariyere uzanan bu süreçte eğitimin her adımına yatırım yapıyoruz. Singapurlu Dr. Yuhyun Park tarafından geliştirilen ‘DQ-Dijital Zeka’nın Türkiye’deki öncüsüyüz. DQ ile 8-12 yaş aralığındaki çocukların dijital dünyanın riskleriyle baş edebilmeleri ve uyum sağlamalarına önderlik ediyoruz. Turkcell’i bir üniversiteye dönüştüren eğitimlerimizle, çalışanlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Turkcell Akademi ile 4000’den fazla eğitim sunduk, 7.6 milyon kullanıcı ve 37 bin adet dijital sertifika dağıttık. Gençlere de kariyere ilk adımda yüksek teknoloji sunuyoruz.

Haberin Devamı

GNCYTNK, Digital Masters, Endüstri 4.0’a hazırlık yapıyoruz. Marketing Masters ile pazarlama alanında 100 saatlik program sunuyoruz. Engelsiz Eğitim, Zeka Gücü Bilim ve Teknoloji Sınıfları ve Geleceği Yazan Kadınlar ile Türkiye’nin geleceğine değer katan, fırsat eşitliği yaratan, sürdürülebilir projelere imza atıyoruz.”