Ekonomi Dinamizmin nedeni Türk halkının güveni

Dinamizmin nedeni Türk halkının güveni

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye’nin dayanıklı ve dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, “Bu dayanıklılığın ana nedenlerinden biri, Türk tüketicilerin büyüyen bir ekonomide sahip oldukları istek ve ekonomiye duydukları güven” dedi. Büyükelçi Berger, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Toplantısı’na katıldı.

Dinamizmin nedeni Türk halkının güveni

Bakan Bülent Tüfenkci, açılışta yaptığı konuşmada tüketici sorunlarının çözümünün kamusal ve özel paydaşlarla sivil toplum örgütleri arasında iş birliğini zorunlu kıldığını bildirdi. Tüfenkci, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014 - 2020 döneminde hazırlanan projenin tüketici sorunlarına çözüm üretme noktasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Berger ise Türkiye’nin geçmiş yıllarda harici şoklara dayanıklı ve dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu dayanıklılığın ana nedenlerinden biri, Türk tüketicilerin büyüyen bir ekonomide sahip oldukları istek ve ekonomiye duydukları güven” değerlendirmesinde bulundu.

Tüketici korunacak

Projeye AB’nin 1.8 milyon euro destek verdiğini belirten Berger, “Bu proje, yasaların uygunluğunu sağlayarak, tüketici hakları konusunda farkındalığı artırarak ve paydaşlar ile tüketiciler arasındaki iş birliğini geliştirerek Türkiye’deki tüketicinin korunmasını güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin bir parçası olarak tüketicinin koruma sistemini güçlendirmeyi ve bu alandaki iyi uygulama örneklerinin ülkeye kazandırılmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Mayıs 2018’de başlayan ve 2 sene sürecek projenin, ana paydaşlar arası farkındalığı artırıp, tüketici haklarına yönelik iletişimi güçlendirerek bu amaca hizmet etmesi bekleniyor.