Ekonomi Doğan Holding’den açıklama

Doğan Holding’den açıklama

07.04.2009 - 15:46 | Son Güncellenme:

Doğan Yayın Holding bugün bir açıklama yaparak hakkındaki asılsız iddialara yanıt verdi.

Doğan Holding’den açıklama

Doğan Holding Grubu, İsrail’in Doğan Yayın Grubunda doğrudan veya Axel Springer AG ile dolaylı bir ortaklığı bulunduğu iddialarının “tamamen uydurma yakıştırmalara dayandırılan bir yalan olduğunu” duyurdu.
Doğan Holding Grubu Kurumsal İletişim Müdürlüğünden, Doğan TV Grubunun ortaklık yapısıyla ilgili, bir gazetede yer alan habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Doğan TV Grubu’nun yüzde 25 hissesinin Almanya ve Avrupa’nın en büyük yayın kuruluşlarından biri olan Axel Springer AG’ye ait olduğu ifade edildi. Axel Springer AG’nin hisselerinin, bu grubun kurucusu olan Axel Springer’in varislerinin yanında, 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle yüzde 8,4 pay ile Deutche Bank’ın olduğu, şirket hisselerinin yüzde 23,1’inin Alman sermaye piyasalarında halka açık olduğu belirtilen açıklamada, bu hisselerin herhangi bir şekilde İsrail devleti veya kurumlarına ait olduğu yönünde hiçbir belge ve bilgi varolmadığı kaydedildi.
Dolayısıyla şirketin İsrail devleti veya başkaca bir devletle dolaylı veya doğrudan herhangi bir hissedarlık ilişkisi içinde olmasının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Kaldı ki bu asılsız iddia doğru bile olsa, grubumuzun yayın politikasının herhangi bir şekilde etkilenmesi söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.
Doğan TV Holdingin yüzde 25 oranındaki hisselerinin satışıyla Axel Springer AG ile televizyon yayıncılığı alanında mesleki ve kurumsal niteliklere dayalı ticari bir ortaklık ve işbirliği zemini oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, bu ortaklık ilişkisinin, Doğan Yayın Grubunun “kamuoyunca yakından bilinen, kendi özgür, bağımsız, dürüst yayıncılık ilke ve politikaları çerçevesinde kurulduğu, şirket faaliyetlerinin hisse oranlarına da bağlı kalınmaksızın Doğan Yayın Holding yönetiminde yürütüldüğü” belirtildi. Açıklamada, “İsrail devletinin, Doğan Yayın Grubu’nda doğrudan veya Axel Springer AG ile dolaylı bir ortaklığı olduğu konusu, tamamen uydurma yakıştırmalara dayandırılan bir yalandır. Bu kampanya, kamuoyu iradesini grubumuz ve ülkemizin uluslararası ilişkileri konusunda çarpıtma ve kasıtlı olarak yanıltmaya yönelik bir çaba olup, Doğan Yayın Grubunun bu konuda yasal haklarından doğan gerekli girişimlerde bulunacağı doğaldır” denildi.

Yazarlar