Ekonomi Dolar kurunu 1.95 olarak sabitledik

Dolar kurunu 1.95 olarak sabitledik

31.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Torun, 1.1 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirdikleri Mall of İstanbul AVM’deki kiralarda, dolar kurunu 1.95 TL olarak sabitlediklerini söyledi

Dolar kurunu 1.95 olarak sabitledik

Torunlar GYO, karma projesi Mall of İstanbul’u nisan ayında açmaya hazırlanıyor. Mall of İstanbul’u konsepti, mimarisi ve lokasyonu ile ustalık projesi olarak hayata geçirdiklerini belirten Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Mall of İstanbul’u perakende sektöründeki 15 yıllık tecrübemizi ve bilgi birikimimizi yansıttığımız bir proje olarak kurguladık ve ustalık projemiz olarak hayata geçirdik” dedi.
İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mall of İstanbul AVM’de, 350 mağaza, gurme center, özel tasarlanan MOİPark, geleneksel sanatlar sokağı ve gösteri sanatları merkezi bulunduğunu belirten Torun, “Alışveriş merkezimizin kiralama çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. İş ortaklarımızın da destekleriyle yüzde 95 doluluk oranı ile nisan sonu itibariyle ziyaretçilerimizi ağırlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

1.1 milyar TL yatırım
Mall of İstanbul’un fonksiyon zenginliğinin yanı sıra ulaşım imkânlarının çeşitliliği ile de dikkat çektiğini kaydeden Aziz Torun, “1.1 milyar TL yatırım gerçekleştirdiğimiz Mall of İstanbul, 5 bin kişi için istihdam alanı yaratacak” dedi. Perakende sektöründeki dinamizme ve sektörün geleceğine inandıklarını ifade eden Torun, şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz konjonktürde perakende sektörüne destek olmak üzere elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda Mall of İstanbul için de kur sabitlemesine gittik. Mall Of İstanbul için kirada, kuru dolarda 1.950’ye sabitledik ayrıca kiracılarımız ilk 4 ay için sabit kiranın yüzde 50’sini ödeyecek.”

Haberin Devamı

Yıllık kapı girişi hedefi 24 milyon kişi oldu...
Mall of İstanbul ile ilgili detaylı bilgi veren Torunlar GYO AVM’lerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlham İnan Dündar ise, şunları söyledi: “Mall of İstanbul, İstanbul’un ikinci merkezi sayılan stratejik bir lokasyonda yer alıyor. Yıllık kapı girişi hedefimiz ise 24 milyon kişi. Bölgenin gelişim düzeyi açısından düşünüldüğünde, ulaşım gibi olanakların artmasına paralel bu rakamın daha da yükselmesini bekliyoruz” dedi.

Fas’tan Güney Amerika’ya saç boyası satıyor
Yerli boya üreticisi Neva Kozmetik'in, 1991 yılında kurulduğunu söyleyen Neva Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Okay, “Neva Kozmetik olarak uluslararası standarttlara uygun olarak en gelişmiş teknolojilerle üretim yapıyoruz. İspanya’da 71 yıllık saç bakımı, saç boyası, arıtma ve çevre sağlığı konusunda uzmanlaşan bir firmanın yüzde 95 hissesini alıp Türkiyede üretime başladık. Özellikle saç boya konusunda çok deneyimli olan bu firma sayesinde hem Türkiye hemde ihracatta büyük atılım gerçekleştirdik” dedi.
Yılda yaklaşık 800 ton saç boyası ürettiklerini belirten Okay, “Yani yılda yaklaşık 25 milyon adet saç boyası üretiyoruz. Bu rakam ile iç pazarda yaklaşık yüzde 35’lik bir pazar payına sahibiz. Son 1 yılda 21 milyon adet saç boyası sattık” diye konuştu.

Yeni pazarlar hedefliyor
Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir, Güney Amerika, Makedonya, Fas, Tunus, gibi ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Okay, şu bilgileri verdi: “Yeni fabrikamız ve yüzde 80 artan üretim kapasitemizle ihracat için yeni ülkelerle görüşmeye başladık. Hindistan ile büyük bir anlaşma sürecindeyiz. Hedeflerimizin arasında Arjantin ve Venezuela var. Ayrıca Almanya Düsseldorf’ta Neva Kozmetik ofisi açtık. İkinci olarak da Hollanda’ya açılıyoruz. Türk kuaförlerinin yoğun olduğu ve Türk tüketicisine daha kolay ulaşabileceğimiz yerler öncelikli tercihimiz.”

Haberin Devamı

SEVGİLİLER GÜNÜ
Kırmızılı kadın

NG Style, sevgililer gününe özel gömlekten elbiseye, etekten gece kıyafetlerine kadar pek çok alternatif sunuyor. Markanın 2013-14 Sonbahar-Kış koleksiyonunda ise payet bluzlar, dantel elbiseler, kırmızı ipek ve şifon gece kıyafetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Kalbe giden yol...
Reeder bu yıl, sevgililer gününe özel indirim sunuyor. Reeder tablet pc ve e-kitap okuyucularını indirim fırsatıyla sunan markanın ürünleri, Teknosa, Bimeks ve Gold mağazalarında ve www.reeder.com.tr üzerinden satışa sunuluyor.

Farklı seçenekler
Küçük ev aletleri pazarınad faaliyet gösteren Homend, bu yıl Sevgililer Günü için farklı hediye seçenekleri hazırladı. Bunlar arasında Hairline saç düzleştiriciler ve Profashion stand mikseri var. Hairline saç düzleştiriciler, 360 derece dönen kabloya ve oynar plakalara sahip.

Ruj aşkı
Avon, bu yıl sevgililer gününü özel ruj serisiyle kutluyor. Marka ayrıca, ruj kullanıcılarını Facebook sayfasında ünlü besteci Ozan Çolakoğlu’nun AVON için hazırladığı Sevginin İzi şarkısının klibinde oynamaya davet ediyor.

Güzellik önerisi
Max Factor, Sevgililer Günü’ne özel güzellik tavsiyeleri sunuyor. Makyaj Uzmanı Nur Toktay, bu özel günde kadınlara, Max Factor Whipped Creme Fondöten, göz kalemi, Max Factor Liquid Effect Kalem ve Wild Mega Volume Maskara uygulamayı öneriyor.