Ekonomi Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek

Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası alanda danışmanlık, denetim, vergi, strateji ve kurumsal finansman hizmetleri sunan EY'nin düzenlediği Girişimci Kadın Liderler Programı 2023 dönemi başvuruları alınmaya başladı. İşlerini geliştirmeyi ve dünya çapında büyümeyi hedefleyen kadın girişimcileri destekleyen program; katılımcılarına eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking (ağ oluşturma) alanlarında destek sunuyor. EY Türkiye, girişimci kadınları uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazırlamayı amaçlayan program kapsamında bugüne kadar toplam 60 kadın girişimciye destek verdi.

Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek

Bu yıl da EMEIA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika) genelinde düzenlenecek EY Girişimci Kadın Liderler Programı'na katılmak isteyen kadın girişimciler, başvurularını 15 Ağustos 2023 tarihine kadar yapabilecek. Tamamen ücretsiz olan bu program ile bağımsız bir jüri tarafından seçilecek kadın girişimcilerin, iş dünyasının başarılı liderlerinin bilgi ve deneyimlerinden yaralanabilecekleri bir ağa katılmalarına, şirketlerini ciro ve istihdam anlamında büyütmelerine imkân sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dünyaya açılma fırsatı

EY Girişimci Kadın Liderler Programı'nın Türkiye liderliğini yürüten EY Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı Müge Tan Belviso, program ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sürekli dönüşen ve hızla değişen iş dünyası; yaşam tarzımızı, çalışma biçimlerimizi ve insanlarla ne şekilde bağlantıda kaldığımızı da değiştirirken karşımıza beklenmedik zorluklar ve fırsatlar çıkarabiliyor. Biz EY olarak; Girişimci Kadın Liderler Programı ile bu değişim içinde yolunu bulmaya çalışan kadın girişimcilere stratejik konularda yeni bir bakış açısı sunarak, potansiyellerinin tamamını ortaya çıkarabilmeleri için çalışıyoruz. Bu program; girişimci kadınlara çok geniş ve kapsamlı EY kaynaklarına erişim sunmakla kalmayıp, danışmanlık ve mentorluk desteği, network oluşturma ve teknik bilgilerini geliştirme olanağı sağlıyor. Aynı zamanda, program 55 ülkeyi kapsayan ve 800'den fazla başarılı kadın girişimciden, ilham veren rol modellerden oluşan küresel bir topluluk yaratıyor. Bu vesileyle de kadın girişimcilere liderlik becerilerinin yanı sıra ihtiyaç duydukları temel alanlarda bilgi ve yeteneklerini geliştirme, güçlü bir girişim ve iletişim ağının parçası olma fırsatı sunuyor. Özellikle Türkiye'de kadın girişimcilerin desteklenmesinin ülkemiz için önemli bir sosyal ve ekonomik gelişim potansiyeli sağladığına inanıyoruz. Kadın girişimcileri cesaretlendirmeyi ve büyüme yolunda desteklemeyi hedeflediğimiz bu programla Türkiye'nin gelişimine sağladığımız katkıları da artırmayı hedefliyoruz."

Haberin Devamı

Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek

Olanaklar neler?

- Türkiye'nin en başarılı girişimcilerinin ve iş liderlerinin de dahil olduğu seçkin bir ağın parçası olma

- İş stratejileri ve uygulamaları hakkında en güncel sorular, araştırmalar ve yönetim konuları ile ilgili bilgi edinme

- Potansiyel ortakları, stratejik iş birlikleri, müşterileri ve tedarikçileri etkin bir şekilde tanımlama ve potansiyel sermaye kaynaklarına giden yolları bulmak için gerekli becerileri geliştirme

- Bire bir mentorluk desteğine erişim avantajı elde etme

Haberin Devamı

- Liderlik ve iş becerilerini güçlendirme, kıdemli danışmanlarla ve deneyimli girişimcilerle görüşmeler yaparak büyüme fırsatlarını belirleme l Kurumsal yöneticiler, yatırımcılar ve medya arasında hem kendileri hem de şirketleri için görünürlüğü artırarak olası yeni iş birlikleri ve fırsatlar yaratma

- 55 ülkede 800'den fazla kadın girişimciden ve ilham veren rol modellerden oluşan küresel bir topluluğa dahil olma

Kimler katılabilir?

EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na katılmak isteyen kadın girişimcinin, şirketinde en az yüzde 25 hisse sahibi olması ve ana karar vericilerden biri olarak yer alması gerekiyor. Bunun yanı sıra, başvuran girişimcinin işlerini büyütme ve uluslararası pazarlara açılma hedefinin olması da bekleniyor. Ayrıca şirketin Türkiye merkezli olması, en az üç yıldır faaliyet göstermesi ve son iki yılda yıllık olarak en az 6 milyon TL ciro elde etmiş olması başvuru şartları arasında yer alıyor. EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na başvurmak isteyen kadın girişimciler, 15 Ağustos 2023 tarihine kadar www.ey.com/tr_tr/eyturkiye- girisimci-kadin-liderler-programi web sitesi üzerinden form doldurarak başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Girişim savaşçısı kadınlar geleceğe ışık saçıyor

Kadın Dostu Markalar Platformu, farklı sektörlerde ve alanlarda başarılı kadınların hikayelerine yer verdiği Farkındalık Kitaplığı ile özellikle gençlere ilham verecek başarı hikayelerini yayınlarında ağırlıyor. Platformun beşinci kitabı "Girişim Savaşçıları", 43 başarılı kadının girişim yolculuğunu anlatıyor. Kimi ihtiyaçtan, kimi zorunluluktan, kimi başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan bir beyaz yakalının isyanından doğan her bir girişim hikayesi, cesaret ve özgüvenle yola çıkan, yılmadan, usanmadan hedefe ulaşan kadınlara yer veriyor.

Kadın Dostu Markalar Platformu Genel Müdürü Nazlı Demirel, kadın girişimci sayısının son beş yılda yüzde 40 artmasına rağmen, sayının erkek girişimcilerin yarısından az olduğunu belirterek, "Türkiye'de özellikle teknoloji bazlı kadın girişimci oranı oldukça düşük. Tüm dünyada teknoloji girişimcileri ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı yüzde 17, Türkiye'de bu oran yüzde 15 civarında seyrediyor. Türkiye'de 2010 ila 2017 yılları arasında teknoloji girişimciliğinde kadın girişimcilerin en çok e-ticaret, pazar yeri, bio teknoloji, bebek ve ebeveyn ile ilgili konularda girişimde bulunduklarını görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek

Girişimci kadınlar için en önemli konuların başında finansa erişimin geldiğini söyleyen Demirel, mentorluk sistemleri, melek yatırımcılar ve ücretsiz eğitimlerin her geçen gün arttığını, bilgiye, veriye, fona erişim eskisine göre çok daha kolay hale geldiğini vurguluyor. "Finansa ulaşabilme yolları hibe ve destekler, yatırımcılar ve fonlar olarak karşımıza çıkıyor" diyen Demirel, özellikle melek yatırımcıların girişimci açısından en önemli kaynak olduğunu sözlerine ekliyor.