Ekonomi ‘Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu göstereceğiz’

‘Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu göstereceğiz’

25.03.2024 - 10:55 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali 2024 Yılı Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

‘Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu göstereceğiz’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamaları şu şekilde: “Refik Anadol festivalimizde yer alacak. Festivalimiz özelinde hayata geçireceğiz eserleri görmek hepimiz için eşsiz bir deneyim olacak. Bu yıl iki ayrı eser ile katılıyor.

Haberin Devamı

Bakanlığımızın bütün birimleri festivalimiz için özel etkinlikler düzenleyecekler. Devlet Opera ve Balesinin ünlü Anadolu efsanesinin opera ile hayat verdiği Şahmeran bunlardan sadece biri. Başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası olmak üzere koro ve topluluklarımız sanatın evrensel dilini müzik ve dansla sahneye taşıyacak. Antik kentler, meydanlar ve açık alanlar toplumun her kesimine hitap eden etkinliklerle renklenecek bu toprakların eşsiz zenginliğinde yoğurulan sanatçılarımız dünyaca ünlü sanatçılarla aynı platformda sanatseverlerle buluşacaklar.

Festival haricinde miras alanlarımız kültür ve sanat faaliyetlerimiz yıl boyunca devam edecek. Gastronomiyi Türk turizminde güçlü aktör konumuna getirdik.

Haberin Devamı

‘DÜNYANIN EN ZENGİN MUTFAKLARINDAN BİRİNE SAHİP OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ’

Coğrafi işaretli ürünlerden, yöresel tatlara şehir şehir dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olduğumuzu göstereceğiz.

‘30 İLİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE DEVAM EDECEK’

İlk gününden bugüne hız kesmeyen Türkiye Kültür Yolu festivali bundan sonraki dönemde aynı heyecanla düzenlenmeye devam edecek. Her yıl farklı bölgelerden 5 şehir eklenerek 2028 sonuna kadar 30 ili kapsayacak şekilde devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Bakanlık olarak Araştırma ve eğitim genel müdürlüğümüzü yeniden yapılandırdık. Çalışmaların tek merkezden yürütülmesi Türkiye Kültür Yolu Festivalinin sorumluluğunda genel müdürlüğümüze verdik.”

Yazarlar