Ekonomi Dünyaya teknoloji köprüsü kurdular!

Dünyaya teknoloji köprüsü kurdular!

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CES 2024’te konuşan TT Ventures Genel Müdürü Özhan girişim hızlandırma programı PİLOT girişimlerinin Türkiye ve dünya arasında teknoloji köprüsü olma hedefine hızla ilerlediklerini söyledi.

Dünyaya teknoloji köprüsü kurdular

TT Ventures girişim hızlandırma programı PİLOT’un girişimleri, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024’te projelerini tanıttı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi geleceğe taşımak adına yaptıkları yatırımlarla girişimcilik ekosistemini büyütmeye devam ettiklerini belirten TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişim hızlandırma programımız PİLOT’un mezunları olan girişimlerimizin de yer aldığı fuara, Türk girişimcilerin ilgisi ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki yükselişini de ortaya koyuyor” dedi. Türkiye ve global pazarlar arasında teknoloji köprüsü olma yolundaki hedeflerine ilerlediklerini kaydeden Özhan, şöyle dedi:

“Desteklediğimiz girişimler, büyüyüp küresel arenada yer alıyorlar. PİLOT mezunları, dünyanın her yerinde faaliyet gösteriyor. PİLOT ile bugüne kadar 111 girişime yaklaşık 32 milyon TL nakit desteği sağladık. Bunlardan 52’si yurt içi ve yurt dışından 30 milyon doları aşan yatırım alarak proje ve fikirlerini geliştirme fırsatı yakaladı.”

Haberin Devamı

Yapay zeka teması

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures’ın bünyesinde yer alan PİLOT’un girişimleri, dünyanın en prestijli teknoloji etkinliklerinden biri olan CES 2024’te yerini aldı.

CES 2024’te yapay zekadan, otonom araçlara, sürdürülebilirlik için teknolojiden siber güvenliğe kadar birçok başlık ele alınırken, fuardaki PİLOT girişimleri de yapay zekâ, optimizasyon, sanal gerçeklik üzerine kurulu yenilikçi fikirlerini tanıttılar.

Bu kapsamda fuarda, Dijital Reklam Optimizasyon ve Otomasyon Platformu Adsbot, Video Analitik Çözümü Xena Vision, Yapay Zekâ Tabanlı Sadakat Yönetimi Çözümü Efilli, Kollektif Veri Açıklama Servisi Co-one, Yapay Zekâ Tabanlı Navigasyon ve Lokalizasyon Çözümleri Link Robotics ve eğitim için Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Platformu Nara, yerli teknolojilerini dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılara ve yatırımcılara tanıtma fırsatı buldu.

30 milyon doları aşan yatırım aldılar

TT Ventures Genel Müdürü Özhan, “Türk girişim ekosistemindeki öncü rolümüzle; yenilikçi ürünlere sahip girişimleri destekleyerek ülke ekonomisine fayda sağlarken, San Francisco’daki TT Ventures ofisimiz ile girişimleri dünyaya bağlayan bir köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. 2018 yılında erken ve orta aşama girişimleri Türk Telekom destekleri ve yatırımı ile büyütmek ve değer sağlamak üzere kurduğumuz girişim sermayesi şirketimiz TT Ventures aracılığı ile bugüne kadar 16 farklı girişime yatırım yaptık. 2022 yılında kurduğumuz TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım fonu üzerinden de 2023 yılı boyunca birçok girişime yatırım yaptık. Girişimlere desteğimiz bununla da sınırlı değil.

Haberin Devamı

Eminönü’ndeki Santral binamızın yanı sıra, ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’ndeki TT Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişimlere, geleceğe yön verecek birçok fikri hayata geçirmelerini sağlayacak yepyeni kapılar açıyoruz.”