Ekonomi E-ticarete kadın gücü

E-ticarete kadın gücü

09.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

E-ticaret platformu Hepsiburada’nın 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel verileri açıklandı. Buna göre Hepsiburada’nın toplam satış hacmi yılın ilk çeyreğinde 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 14.8 milyar TL’ye ulaştı.

E-ticarete kadın gücü

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada platformu üzerinden verilen toplam sipariş adedinin geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 61 artarak 24.1 milyona yükseldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sundukları lojistik hizmetlerin yanı sıra kolay, hızlı ve güvenli ödeme yapma imkanı sağlayan elektronik cüzdan çözümü ile alım gücünü artıran ödeme imkanları sunduklarını kaydeden Gökçetekin, “Ticareti dijitalleştirerek esnaf ve KOBİ’lerin e-ticaretle büyümesini sağlıyoruz. Bugüne kadar 400 bin işletmeyi e-ticaret ile tanıştırdık. Platformda satılan ürün adedi ise yüzde 63 artışla 180 milyonu aştı. Hepsiburada’nın yılın ilk çeyreğindeki müşteri sayısı 11.9 milyon olurken müşteri başına düşen sipariş sıklığı yüzde 52 artışla 4.9’dan 7.5’e çıktı. Hepsiburada’nın Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK), 2023’ün ilk çeyreğinde 176 milyon TL olarak gerçekleşti” dedi.

Nasdaq’da halka arzın ardından ilk kez FAVÖK’te başa baş noktayı da geçerek pozitif FAVÖK rakamına ulaştıklarını belirten Gökçetekin, şöyle devam etti: “Müşteri sadakati açısından Hepsiburada Premium en büyük varlığımız. Üye sayısı 30 Nisan 2023 itibarıyla 1 milyon oldu. Müşterilerimize Hepsiburada Premium ile 1.2 milyar TL fayda sağladık. Hepsipay ise birinci çeyrek sonu itibarıyla 11.8 milyon kullanıcıya ulaştı.”

Haberin Devamı

10 milyar TL hacim

Gökçetekin, deprem bölgesinde 10 bin esnaf, 5 bin kadın girişimci ve 10 milyar TL satış hacmi oluşturmaya yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Deprem bölgesine yönelik çalışmaları da aktaran Gökçetekin, “Bölgede şimdiye kadar 670 milyon TL’lik işlem hacmi yarattık. Deprem bölgesinde aktif 9 bin 243 satıcımız var. Hayatın normalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla ilk ihtisas merkezimizi Adana’da yakında açıyoruz. 1.762 Girişimci Kadın ve 24 Kadın Kooperatifi bölgede aktif olarak hizmet veriyor” diye konuştu. Ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla binlerce kadını e-ticaretle tanıştırdıklarını aktaran Gökçetekin, “Programımızla 43 binin üzerinde kadını e-ticaret ekosistemine kattık. Bu sayede yeterli olanak ve destek verildiğinde, kadın gücünün neleri başarabildiğini çok net şekilde gözlemledik” dedi.

Basketbola sponsorluk

Kendilerini ‘E-Ticaretin Milli Takımı’ olarak tanımladıklarını aktaran Gökçetekin, Kadın ve Erkek Basketbol Milli Takımlarına sponsor olduklarını da açıkladı. Gökçetekin, “Erkek ve Kadın Milli Takımlarımızı desteklemekten dolayı gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk basketboluna verdiğimiz desteğin Türkiye Basketbol Federasyonu’na, Basketbol Milli Takımlarımıza ve basketbolseverlere hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.