Ekonomi Eğitimde tekno yatırım pandemiyle hızlandı

Eğitimde tekno yatırım pandemiyle hızlandı

06.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okullarda yüz yüze eğitim başklarken gözler Fatih Projesi’ne çevrildi. Fatih Projesi eğitimde teknolojinin kullanımını hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) girişimi. Proje kapsamında okullarda akılı tahta yaygınlaşırken, her öğrenciye bir tablet veriliyor.

Eğitimde tekno yatırım pandemiyle hızlandı

 

HANİFE BAŞ - Ağ altyapı kapsamında Fatih Projesi içinde yer alan Promet Bilgi Sistemleri’nin CEO’su Mehmet Şahin, pandeminin yüz yüze eğitimin öneminin yanı sıra teknoloji kullanımının önemini de ortaya koyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MEB’in Fatih Projesi’ne yıllardır çok büyük yatırımlar yaptığını anımsatan Şahin, MEB’in e-Sınav merkezleri kurduğunu da dile getirerek, “EBA okullarına bilgisayar laboratuvarları kuruluyor. MEB bu anlamda gerçekleştirdiği dijital dönüşüm projeleri ile geleceği yakalamaya çalışıyor. 2020’de 1.445 okulda ağ altyapısı kurulumu gerçekleşti. 2021’de 7 bin okul için ağ altyapı alımı ihalesi yapıldı. Yılın geri kalan kısmında ve 2022’de de bu projelere devam edileceğini görüyoruz” diye konuştu.

Akıllı tahta

Promet olarak ağ altyapı kapsamında Fatih Projesi’nde yer aldıklarını ifade eden Şahin, “Fatih Projesi’nde ağ altyapı kurulumu ile internet erişimi sağlanmasına büyük ölçekli okullarla başlandı, bugün orta ve altında ölçekteki okulların ağ altyapısı kuruluyor. Promet olarak toplam 69 bin 721 adet bilgisayar bağlantısı gerçekleştirdik. Ayrıca 32 bin 578 derslikte akıllı tahta bağlantısı yaparak MEB liderliğinde öğrencilerimizin interaktif eğitime ulaşımına katkı sağladık” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Ödenekte 4’üncü sırada yer aldı

Şahin, Türkiye’de eğitimde teknolojinin kullanımına yapılan yatırımların pandemi ile hızlandığına da işaret ederek, şunları söyledi:

“Pandemide Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamındaki kuruluşlardan en fazla yatırım ödeneği tahsis edilen kuruluşlardan dördüncü sırada Milli Eğitim Bakanlığı var. Bu durum pandemi döneminde eğitim ve teknolojinin ne kadar önem kazandığını bize bir kez daha gösteriyor. ”