Ekonomi Elektrikte kurulu gücün %54’ü ‘yenilenebilir’den

Elektrikte kurulu gücün %54’ü ‘yenilenebilir’den

07.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin elektrikte kurulu gücü 104 bin megavatı aşarken bu gücün yaklaşık 56 bini yenilenebilir enerjiden geliyor. 2023’de yenilenebilir enerjide 2 bin megavat kapasite artışı bekleniyor.

Elektrikte kurulu gücün %54’ü ‘yenilenebilir’den

Rusya - Ukrayna savaşının ardından dünyanın gündeminde ilk sıralara yerleşen ‘enerji verimliliği ve yönetimi’, enerjinin geleceğini önemli bir konuma taşıdı.

Haberin Devamı

Uluslararası enerji sektörünün bir araya geldiği etkinliklerden birisi konunumda yer alan ICCI 27’nci Uluslararası ve Çevre Fuarı ve Konferansı, enerjide yeni işbirlikleri için ulusal ve uluslararası enerji şirketlerini bir araya getirecek. Fuar, bu yıl 24 - 26 Mayıs arasında İstanbul’da yapılacak.

ICCI 2023 öncesi, ICCI İcra Kurulu Başkanı ve Türkiye Kojenerasyon Derneği (Kojentürk) Başkanı Yavuz Aydın, Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkök, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erinç Kısa ve Uçak ve Uzay Fakültesi Öğretim Görevlisi ve TG EXPO Fuarcılık Genel Müdürü Cem Şenel’in katıldığı toplantıda enerji arz güvenliği hakkında bilgiler verildi.