Ekonomi Elon Musk’ın servetine mahkeme tırpanı geldi!

Elon Musk’ın servetine mahkeme tırpanı geldi!

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de bir mahkeme elektrikli araç devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın 56 milyar dolarlık tazminat paketini geçersiz kılabilecek bir karar aldı.

Elon Musk’ın servetine mahkeme tırpanı geldi

ABD’nin Delaware eyaletinde görülen ve bazı Tesla hissedarlarının açtığı davada yargıç, Musk’ın tazminat paketinde kendisine fazla ödeme yapıldığı yönünde bir görüşe vardı. Yargıç Kathaleen McCormick, ilgili tarafların bu konuyu “görüşmesini” ve ardından “konuyu yargılama düzeyinde bir sonuca ulaştırmak için ücretler de dahil olmak üzere ortak bir mektup” hazırlanması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Tesla hisseleri, 200 sayfalık kararın yayınlanmasının ardından yüzde üçten fazla düştü. Musk, kararın ardından X hesabında, “Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın” diye yazdı.

Yargıç McCormick, Musk’un 2018’de hazırlanan tazminat planının “şimdiye kadar gözlemlenen en büyük tazminat” olduğunu, Tesla’da birçok yönetim kurulu üyesinin kişisel servetini Elon Musk’a borçlu olduğunu ve kendisinin kendi tazminatını fiilen dikte ettiğini söyledi.

Hissedarları temsil eden Greg Varallo, AFP ile paylaştığı açıklamada, “Mahkemenin Tesla yönetim kurulunun Musk’a verdiği absürd paketi geri alma kararı için minnettarız” dedi. Öte yandan New York Times’a konuşan bazı uzmanlar, kararın, üst düzey yöneticilerine çok büyük maaş paketleri sunan şirketlere bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi. Karar Delaware Yüksek Mahkemesi’nde temyiz edilebilecek.