Ekonomi Emekliler dikkat: Bankalar süreyi uzattı! Yüksek promosyon fırsatı

Emekliler dikkat: Bankalar süreyi uzattı! Yüksek promosyon fırsatı

20.03.2024 - 07:32 | Son Güncellenme:

Yeni emekli olan ve halihazırda ek gelir elde etmek isteyen emeklileri ilgilendiren banka promosyonlarında yarış hızlandı. Bankalar kampanyaların süresini uzattı. Peki banka seçimi yaparken neye dikkat edilmeli? En yüksek promosyonu ödeyen banka hangisi? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...

Emekliler dikkat: Bankalar süreyi uzattı Yüksek promosyon fırsatı

29 Şubat’ta sonlanması beklenen banka promosyonları için kampanyalar uzatıldı. Özellikle yeni emekli olacaklar ve halihazırda yüksek promosyon ödemesi almak isteyenler için sayılı gün kaldı. Bankalar 31 Mart tarihine kadar başvuranlara promosyon ödemesi yapıyor. Peki en yüksek ödemeyi yapan banka hangisi, banka seçimi yaparken neye dikkat edilmeli, promosyonlar daha da yükselir mi?

Haberin Devamı

BANKALARDA PROMOSYON YARIŞI HIZ KAZANDI! BUNUN SEBEBİ NE?

Konuyla ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, milliyet.com.tr’ye anlattı. Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bankalar anonim şirket olduklarından dolayı bir nevi onların da para ve benzeri ürün pazarlamaları vasıtası ile ticaret yaptıklarını söyleyebiliriz. SGK ile bankalar arasında 2017 yılında bir protokol imzalandı. SGK emekli maaşlarını bankaya yönlendirdiği zaman ilgili bankalar günlük repo, sermaye piyasasında değerlendirme gibi çeşitli finans yöntemleriyle para kazanmaktadırlar.

‘BANKALARIN İŞTAHINI KABARTIYOR’

Banka promosyonları 2017’den bu yana artarak verilmeye devam ediyor. 16 milyon emeklimiz olduğunu da varsayarsak bahse konu emekli maaşları bankaların iştahını kabartmaktadır. Bu sebepten dolayı emeklileri kendi şubelerine çekmek için çeşitli pazarlama stratejileri üretmektedirler. Sadece emekli maaşınızı ilgili bankaya taşımak için promosyon sözleşmesi imzaladığınız takdirde potansiyel müşteri olarak bankaların diğer finansal ürünlerden de yararlanma imkanınız doğuyor. Bu sayede banka diğer bankacılık işlemlerinden de para kazanmaya devam etmektedir.

Haberin Devamı

ŞU ANDA BANKALARDA EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PROMOSYON TUTARLARI NE KADAR?

Şu anda bankaların promosyon ödemeleri 3.500 TL’den başlayıp 15.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

BANKALAR SÖZLEŞME İMZALARKEN KREDİ KARTI GİBİ BAZI ÜRÜNLERİ DE EMEKLİYE ZORUNLU TUTABİLİYOR, EMEKLİ BUNU KABUL ETMEK ZORUNDA MI?

Emekliye banka promosyonunun yanında ilave olarak kredi kartı ücreti veya aidatı alınmaması, hediye kredi kartı, EFT, havale ücreti almama, ortak bankamatiklerden ücretsiz para çekme, düşük faizli ihtiyaç kredisi, belli bir tutara kadar faizsiz nakit avans çekme, faizsiz taksitli nakit avans çekme şeklinde birçok avantajlı ürün sunulmaktadır.

Emekliler burada bankaların sunduğu ek ürünleri kabul etmek zorunda değiller. Kendilerine uygun farklı bir banka bulduklarında sunulan ürünler doğrultusunda bir tercih yapabilirler.

HALİHAZIRDA BİR ANLAŞMASI OLAN EMEKLİ YÜKSEK PROMOSYON ALMAK İÇİN BANKA DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

Haberin Devamı

Burada temel şart 3 yıllığına ilgili banka ile promosyon sözleşmesi yapılması gerekmektedir. Sözleşme imzaladıktan sonra taahhüt süresi dolmadan farklı bir bankaya geçiş yapılabilmektedir. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıp geri kalanı iade edilmektedir. Emekliler bunun hesabını yaparken sadece maaş üzerinden değil diğer sunulan ürünleri de dikkatle incelemesinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

PROMOSYON ÖDEMELERİ DAHA DA YÜKSELİR Mİ?

Promosyon kampanyaları süreklilik arz ederek emeklinin hayatında yer almaya devam edecek. Çünkü emekliye yılda 2 kez yani ocak ve temmuz ayında açıklanan enflasyondan kaynaklı maaş farkı verilmektedir. Dolayısıyla artan maaşlar paralelinde promosyonların da artacağını söylemek mümkün.”

EN YÜKSEK PROMOSYONU VEREN BANKA HANGİSİ?

İŞ BANKASI

1 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan emeklilere 7.500 TL' ye varan nakit promosyon veriliyor.

DENİZBANK

Emekli aylığını DenizBank'tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 5.000 TL'ye varan nakit promosyon fırsatı sunuluyor.

Haberin Devamı

ZİRAAT BANKASI

Maaşını Ziraat Bankası’na taşıyan emeklilere 3 yıllık peşin 5 bin TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor.

QNB FİNANSBANK

QNB Finansbank, 8.000 TL 'ye varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 9.200 TL'ye varan emekli promosyonu veriyor.

GARANTİ BBVA

Maaşını 31 Mart tarihine kadar Garanti Bankası’na taşıyanlara 7.500 TL'ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL’lik harcamaya 1.000 TL bonus veriliyor. Toplamda 8500 TL’ye varan hoş geldin paketi bulunuyor.

AKBANK

SGK emekli maaşını Akbank'tan alanlara 10.000 TL’ye varan promosyona ek 2.500 TL chip-para ile birlikte Toplamda 12.500 TL ödül fırsatı veriliyor.

ING

10 Ocak 2024 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında kampanyaya katılan emeklilere koşulsuz 10.000 TL’ye varan nakit promosyon, otomatik fatura talimatına 5.000 TL’ye varan ek nakit promosyon fırsatı sunuluyor. Böylelikle emeklilere 15.000 TL'ye varan nakit promosyon veriliyor.

Haberin Devamı

YAPI KREDİ

Maaşını 31 Mart 2024 tarihine kadar Yapı Kredi’ye taşıyanlara toplamda 12.500 TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor.