Ekonomi Enerji fatihleri Yavuz’a emanet

Enerji fatihleri Yavuz’a emanet

12.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Karadeniz’deki doğal gaz rezervleriyle ilgili önemli keşiflerin ardından arama faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdı.

Enerji fatihleri Yavuz’a emanet

AYDIN HASAN Ankara - Kanuni, Yavuz ve Fatih sondaj gemileri, Batı Karadeniz bölgesinde sondaj faaliyetlerini eş zamanlı olarak sürdürüyor. Üç sondaj gemisinin refakat ve korumasını donanmaya ait TCG Yavuz Fırkateyni (F- 240) yapıyor.

Haberin Devamı

Türkiye, 2018’ten itibaren derin denizlerde petrol ve doğal gaz sondajı için kiralama yönteminden vazgeçti. TPAO’nun envanterine sırasıyla Fatih, Yavuz, Kanuni ve Aldülhamid Han sondaj gemileri girdi. Fatih, Karadeniz’de yaptığı 540 milyar metreküplük keşifle, yeni keşifler için önemli bir kapıyı araladı. Fatih, Yavuz ve Kanuni gemileri, 2022 yılı Aralık ayından bu yana Karadeniz’de; Aldülhamid Han sondaj gemisi ise Akdeniz’de görev yapıyor. Karadeniz’de üç geminin korumasını ise TCG Yavuz Fırkateyni gerçekleştiriyor.

Osmanlı’nın yükseliş döneminin üç padişahının ismini taşıyan sondaj gemilerinin Karadeniz’deki faaliyetleri, onları koruyan TCG Yavuz’un perspektifinden görüntülendi. Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz’deki çalışmalar sırasında çekilen fotoğrafları paylaştı.