Ekonomi ‘Eşitlik uğruna liyakattan fedakarlık yapılamaz’

‘Eşitlik uğruna liyakattan fedakarlık yapılamaz’

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TÜSİAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Cinsiyet Eşitliği” konferansında konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kız çocuklarını bilim ve teknolojiye yönlendirebilme ve heveslendirmenin kritik başarı hedefi olması gerektiğini söyledi.

‘Eşitlik uğruna liyakattan fedakarlık yapılamaz’

Kadınların istihdama aktif ve nitelikli katılımlarının sağlanmasının önemine vurgu yapan Sabancı, iş hayatındaki kadınlar için liyakate dayalı eşitlikçi bir ortamın sağlanmasının da iş dünyasının görevi olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Sabancı, eşitlik uğruna liyakatten fedakârlık yapılamayacağının ve iş hayatındaki kadınlar için liyakate dayalı eşitlikçi bir ortamın sağlanmasının da iş dünyasının görevi olduğunun belirtti. Güler Sabancı ayrıca, “Bir kadının çalışmak için eşinden izin almak zorunda olması gibi gençlerin kabul etmediği bu ezberleri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında biz de kabul edemeyiz. Deprem sonrası Hatay’da Enerjisa’da çalışan 3 kadın mühendisle tanıştım. Hatay’ın yeniden aydınlanması için gece gündüz demeden sahada çalışan bu 3 genç kadın, tam da bu söylediğimi destekliyor” diye konuştu.