Ekonomi Evde ‘etkin’ kal!

Evde ‘etkin’ kal!

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye 17 Mayıs’a kadar tam kapandı. Hobi ürünlerine yönelen vatandaşlar için dikişten reçele, ahşap boyamadan kutu oyunlarına kadar evde yapılabilecek birçok etkinlik var

Evde ‘etkin’ kal

Aylin Rana Aydin - Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlerle birlikte 17 Mayıs’a kadar tam kapanmaya gitti. Daha önce alınan önlemlerle birlikte de birçok kuruluş faaliyetlerine geçici olarak ara vermişti. Tam kapanmayla birlikte vatandaşlar zorunlu haller dışında ‘evde kal’acak. Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma modelinin uygulandığı bu dönemde evde kalan vatandaşlar, hobi ürünlerine yöneldi. Özellikle kapanmanın başlamasından önce hobi dükkânları ilgi gördü. Bu dönemde vatandaşların evde geçirdikleri sürede boş vakitlerini değerlendirmek için birçok aktivite bulunuyor. Evde vakit geçirecek olanlar için kutu oyunlarından ahşap boyamaya, spordan film izlemeye, yoğurt, reçel, mum, el işi yapımına kadar birçok seçenek var.

Haberin Devamı

Evde vakit geçirecek olanlar için önerilerimizi sıraladık...

Okunmayı bekleyen kitaplardan, izlenilmesi gereken film ve dizilerden başlanabilir. Bunların yanı sıra revaçta olanlardan biri de mandala boyama kitapları. Farklı desenleri rengarenk boyamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Mandala boyama kitaplarının fiyatları 10 liradan başlayıp 30 liraya kadar çıkıyor. Ahşap boyama yapmak isteyenler için ise içinde akrilik boya, fırça ve ahşap ürünün bulunduğu başlangıç setleri 60 liradan başlıyor.

Kıyafetleri dönüştürün

El işi yapmak da evde vakit geçirmeye yardımcı oluyor. Rengarenk ipliklerle çeşitli oyuncaklar yapılabilir, farklı desenlerde kanaviçeler işlenebilir. Evde kalınan sürede kıyafetlerini yenilemek ya da yeni kıyafet dikmek isteyenler ise dikiş makinelerine yöneliyor. Küçük boyutlu dikiş makinelerinin fiyatları 350 liradan başlıyor. Bunları yapmak için hobi malzemeleri satan online platformlardan alışveriş yapmak mümkün. Ayrıca dikiş ve örgü yapımı için internette anlatımlı birçok video da mevcut.

Haberin Devamı

Evde ‘etkin’ kal

Salgın dönemiyle birlikte sağlıklı yaşama ilgi artarken bu dönemde evde spor yapanların sayısı da giderek artıyor. Evde vakit geçirilen sürede spor eğitmenlerinin internete yüklediği videolar eşliğinde evde spor yapmak mümkün. Öte yandan evde vakit geçirenler için yoğurt ve rengarenk reçel yapımı da motivasyon kaynağı.

Evde ‘etkin’ kal

Balkonlar bahçe olsun

Baharın yüzünü göstermeye başlamasıyla balkonlar daha keyifli hale getiriliyor. Balkonlarda salatalıktan çileğe, domatesten bibere, güle, sardunyaya kadar pek çok bitki yetiştirilebiliyor. Fidelerin fiyatları 20, tohumların fiyatları ise 3 liradan başlıyor. Fide ve tohum fiyatları ürüne göre değişiyor.

Rengarenk mumlar!

Son dönemde özellikle sosyal medyada farklı şekillerde, renkler ve desenlerde el yapımı mumlar karşımıza çıkıyor. Evde kendi mumunu yapmak isteyenler için online’da mum kalıpları, fitilleri, parafinleri satılıyor. Mum fitilinin fiyatı 20, bir kilogram parafinin fiyatı 30, silikon mum kalıplarının fiyatları da 30 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Çeşit çeşit kutu oyunları

Evde eğlenceli vakit geçirmek isteyenler kutu oyunlarını tercih ediyor. Özellikle Jenga, Tabu, Monopoly, genel kültür kutu oyunları tercih ediliyor. Bu oyunları online satış platformlarından sipariş vermek mümkün.

Kuleyi devirmeden tahta blokları çekerek kulenin üstüne koyarak oynanan Jenga’ya 135 liraya sahip olmak mümkün.
Yasak kelimeleri kullanmadan en çok kelimeyi anlatmayı başaran takımın oyunu kazandığı Tabu ise 145 liradan tüketicilere sunuluyor. Emlakçılık konulu masa oyunu Monopoly ise 200 lira. Birkaç oyuncuyla anlamlı kelimelerin oyun tahtasına yerleştirilmesiyle oynanan Scrabble’ın fiyatı ise 110 lira. Farklı konularda genel kültür sorularının yer aldığı kutu oyunlarının fiyatları ise 75 liradan başlayıp 180 liraya kadar çıkıyor.